"Martinje v Marofu" - mnoštvo sadržaja uz blagdan sv. Martina

Objavljeno: 06.11.2014. 08:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

U petak, 7. studenoga u 18:00 sati u sklopu manifestacije "Martinje v Marofu" održat će se u maloj dvorani Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" izlaganje o Udruzi vinogradara i voćara "Pinta" Novi Marof.

O 15 godina djelovanja udruge govorit će predsjednik Udruge Dragutin Košćak, a poseban osvrt na sv. Martina dat će Tibor Martan, dipl.etnolog, u predavanju o "vinogradarskim svecima". Nakon izlaganja u holu kulturnog centra otvorit će se prigodna izložba slika Marija Kožića i skulptura od trsja Josipa Remenara - Jožice, nakon čega slijedi prigodni domjenak uz Klapu "Marof".

U subotu, 8. studenog, s početkom u 10:00 sati ispred kulturnog centra, Udruga "Pinta" Novi Marof, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa, organizira i tradicionalno krštenje mošta.

"Ceremonijal mešter-biškup" bit će Krunoslav Čolo iz Varaždina. Posjetitelji će uz glazbu marofskih "Kumova" moći degustirati mlado vino, kobasice i pečene kestene. Za vrijeme manifestacije brojne će udruge izlagati svoje radove na "Martinjskom sejmu", a "Martinjski bal" počet će u 20:00 sati u restoranu Ključice.

Komentari