Nakon maratonske Bažulijade iz Varaždina zapuhnuli vjetrovi promjenjivog smjera

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 18.10.2014. 17:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Josip Novak

Izvor: galerija-images/bazulijada varazdin 2014

Humanitarna, 13. po redu Bažulijada koju je danas priredio Lions klub Varaždin pretvorila se u maratonski gastronomski spektakl. Bažulj su eksperti kuhali i dodelavali satima na Kapucinskom trgu koji je bio prepun velikih i malih posjetitelja...

Bažulijada je doživjela svoje 13. izdanje i zlatnu kuhaču je žiri odlučio dodijeliti ekipi Croatia osiguranja. Kuharima ove ekipe za vrat je puhala družina ASC-a kojoj je pripalo drugo mjesto, dok je trećeplasirana ekipa NOLC-a Varaždin.

- Bažulj vam je biljka fina, slasnija od mandarina – bodrio je cijelo vrijeme zajapurene kuhare gradski notar Krunoslav Čolo kojeg nije nimalo iznenadilo da oni „koje kaj" stavljaju u kotlove.

No, baš kao u ljubavi i ratu, i kod kuhanja bažulja – sve je u subotu bilo dozvoljeno. Osim nagrada za najbolje spravljen bažulj, dodijeljene su i nagrade u još nekoliko kategorija. Najbolji slogan i kolače imali su „lavovi" iz Novog Marofa, a suho meso – Cotra, a za odličnu glazbenu podlogu bili su zaduženi dečki iz glazbenog sastava "Trilikum".

Ocjenjivana je i kvaliteta „bažulj čvarki". Najbolji su, po ocjeni žirija, bili na stolu Croatia osiguranja. Kruh, za prste polizati, imali su dečki i puce iz čakovečkog LC „Trinski". Posebno je zahtjevno bilo ocjenjivanje tzv. „tekućih pitanja".

Nakon višekratnog kušanja, žiri je utvrdio da  najbolju „žesticu" toče na štandu Crtorada, a od vinčeka, najljepši dojam na njih ostavila je kapljica varažinskog AP-a...

{gallery}bazulijada varazdin 2014{/gallery}

Komentari