Naš odabir - 7 make up ideja i frizura za doček Nove godine

Objavljeno: 31.12.2015. 17:00

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 10:52

Foto: Ilustracija / Darija Rogina

Doček Nove godine polako se bliži, a vremena za spremanje sve je manje. Sigurni smo da će se mnoge pripadnice ljepšeg spola posebno urediti za novogodišnji doček, bez obzira gdje ga slave. Izdvojili smo 7 ideja koje vam mogu poslužiti kao odlična inspiracija... 

1. Šljokice 

Novogodišnji make-up pruža puno mogućnosti te može biti nešto jači i istaknutiji od dnevne ili večernje šminke. Slobodno možete eksperimentirati te se odvažiti na nešto jači make-up na očima ili pak usnama.

Svakako su nezaobilazne šljokice koje će unijeti dašak glamura. Njih je ipak važno uskladiti s odjećom te je potrebno paziti da se ne pretjera. Za vizualno povećanje očiju preporučuje se svjetlija nijansa sjenila dok će tamna osigurati dramatičan look. 

SAVJET: Ukoliko nanosite sjenilo ili pigmentirane šljokice na kapak, svakako prije nanesite primer kako se ne bi "trusile" i završile po licu. Ukoliko ga nemate, dovoljno je staviti korektor te ga fiksirati puderom u prahu.

2. Mašna u kosi 

Za ovu preslatku frizuru trebat će vam svega nekoliko minuta. Kao na slici, kosu je potrebno svezati u rep, oblikovati mašnu te ju potom učvrstiti ukosnicama. Nakon toga, potrebno je rep provući kroz mašnu - da ne duljimo, cijeli postupak možete vidjeti ispod.

SAVJET: Prije izrade frizure kosu posprejate pjenom ili natapirajte za više volumena, a nakon što ste gotovi, fiksirajte kosu lakom kako bi frizura trajala cijelu noć. 

3. Crveni ruž 

Zaštitni simbol blagdana, pa tako i make-up-a, zasigurno je crvena boja. Idealno je koristiti ruž u bilo kojoj od crvenih nijansi, a mi vam preporučamo marsalu koja je obilježila proteklu godinu. Premda inače vrijedi pravilo da ako su naglašene usne, oči ne bi smjele biti i obrnuto, za doček zaista nema pravila. 

SAVJET: Prije nanošenja ruža koristite olovku za usne jednaku ili nijansu svjetliju od boje ruža. 

4. Podignuta kosa

Podignuta kosa, bilo da ju nosite kod raspuštene kose ili repa, zaista izgleda odlično te dobro stoji svima. Za ovaj look potreban vam je samo češalj te je kosu dovoljno natapirati prema iza i eventualno posprejati s lakom za kosu. 

SAVJET: Kako bi frizura izgledala "nemarno", nekoliko pramenova možete izvu?i te smjestiti s prednje strane. Ovakva frizura savršeno se slaže i s kovrčama. 

5. Konturiranje na licu 

Ova je godina definitivno bila u znaku konturiranja kojeg možete isprobati i u novogodišnjem looku. Konturiranje zapravo znači oblikovanje lica, tj. isticanje i posvjetljivanje dijelova koje želimo naglasiti te potamnivanje dijelova koje želimo malo prikriti ili smanjiti. U ovom slučaju šljokice nisu dozvoljene te je naglasak na prirodnim i mat tonovima. Mjesta koja se obično posvjetljuju su dio lica iznad jagodice, iznad i ispod usta te vrh nosa. Za to možete koristiti bronzer i highlighter. 

SAVJET: Pazite da sve dobro "izblendate" kako bi izgledalo prirodno. 

6. Punđice

Bilo da se odlučite za svečanu varijantu ili nemarnu punđu, ovu je frizuru jednostavno napraviti te će zasigurno trajati cijelu proslavu. Za to će vam trebati mnogo ukosnica kojima ćete učvrstiti frizuru. Najjednostavnije je složiti rep te ga omotati u spiralu ili možete koristiti posebnu gumicu za visoku punđu. 

SAVJET: Kosu možete omotati i dvjema pletenicama koje se naprave iz dvaju pramenova. 

7. Ljubičasto sjenilo 

Izgledno je da će jedan od trendova iduće godine biti ljubičasto sjenilo, stoga je već danas idealna prilika da ga isprobate. Ova boja odgovora svim očima, posebno smeđim i zelenim jer dodatno naglašava zelenu boju. Nanesite ju na cijeli kapak, u kut oka tamniju nijansu te ispod obrve bijelo sjenilo i spremni ste za doček. 

SAVJET: Bez obzira kako provodite doček, ekipa eVaraždina želi Vam dobru zabavu i još bolju nadolazeću godinu!

Komentari