NOSIO JE I NA DRAVI: Zoran Milanović Varteksovu jaknu oblači svaki treći dan

Piše: A.M.

Objavljeno: 11.05.2015. 07:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Jakna koju je premijer Zoran Milanović nosio tijekom ovogodišnje prvomajske proslave u Varaždinu na Dravi izašla je iz pogona varaždinske tekstilne kompanije "Varteks".

Riječ je o jednom od svega 10 probnih komada koje je "Varteks" izradio za MORH, a MORH potom poklonio Zoranu Milanoviću, piše portal jutarnji.hr. Zanimljivo, zabilježeno je da ju je premijer u posljednjih mjesec dana nosio tijekom čak devet različitih prigoda, iz razloga "što mu se jako sviđa i proizvedena je u domaćoj industriji", kako je kratko prokomentirao svoj modni "fetiš" za isti portal.

Riječ je o udobnoj i laganoj, ali vodonepropusnoj i vjetroopornoj vjetrovci, izrađenoj od dvoslojne tkanine. Ideja za proizvod je nastala nakon što je odjeća časnika Hrvatske vojske potpuno premočila za vrijeme ispraćaja pape Benedikta XVI. iz Hrvatske u lipnju 2011. Varaždinski "Varteks" je, pak, početkom ove godine s MORH-om potpisao ugovor o proizvodnji borbenih odora za Oružane snage, a sastavni dio "casual" opreme časnika HV-a trebala bi biti i vjetrovka od koje se ne odvaja premijer Milanović.

Komentari