Po afrodizijak 10 puta jači od Viagre na sajam u Biškupec

galerija-images/Sajam u Biskupcu

Objavljeno: 16.10.2014. 14:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Iako se nad Biškupcom spustila gusta magla, čim se jutros razdanilo na sajmište su stigli prvi prodavači s robom i njihovi potencijalni kupci, a zamirisala je i kotlovina...

Nema tog trgovačkog centra u Varaždinu i okolici koji kupcima može pružiti sve blagodati domaćeg ugođaja sajma u Biškupcu. Iako tu uvijek ima više znatiželjnika od kupaca koji su spremni posegnuti u novčanike, prodavači su zadovoljni.

- Tu nam je sto puta bolje nego na sličnim sajmovima u Zagrebu. Jedan „izlet“ s vozilom punim robe u glavni grad stoji više od tisuću kuna. Tu je placovina za klupu svega pet kuna, a za parkiranje „do daske“ napunjenog kamiona plaćamo 20 kn. Još k tome, ako ogladnimo i ožednimo, za male novce možemo se „bogovski“ počastiti - tvrdi Cargovčanin Božo Priher.

Naš sugovornik u četvrtak je na sajmu kupcima nudio varaždinsko zelje, po cijeni od 40 kuna. Svaka vreća „važe“ oko 20 kilograma i glavice su, barem „na oko“, idealne za rez i spravljanje sarme. Vrećirani kukuruz pristigli vlasnici OPG-a iz Varaždinske županije nudili su po cijeni od 1,5 kn za kilogram.

- Cijene su zaista povoljne i da je više kupaca, svi bi bili zadovoljni. I krumpir se prodaje po bagatelnoj cijeni, od jedne do dvije kune za kilogram – kažu nam Stjepan Težak iz Vidovca i Stjepan Tomašek koji je na sajam stigao iz Selnika.

Za razliku od njih, koji robu voze kamionima, na klupicama se tiskaju prodavačice češnjaka, različitih „zanimacija za zube“, cvjetnih aranžmana za groblje i ostalih drangulija.

- Ovdje možete kupiti kilogram oljuštenog lješnjaka za svega 60 kuna. Za one kojima eventualno treba afrodizijak, pečemo ga i miješamo s medom. Staklenka košta svega 15 kuna, proizvod je 10 puta jeftiniji od „Viagre“ i djeluje 100 posto – hvali svoj ekološki proizvod gospođa Jasna iz okolice Novog Marofa.

Osim ovakvih slasnih proizvoda za one s „jakim srcem“, na biškupečkom sajmu prodavači uvijek imaju u ponudi robu koja muškarcima garantira i potpuni razvoj muskulature. Riječ je prije svega o sjekirama, lopatama, krampovima, macolama i sličnim alatkama za bildanje.

- Prava je šteta da ovaj sajam nije otvoren i subotom. Mnogi Varaždinci žale se kako ga ne mogu posjetiti jer rade – rekao nam je Franjo Keretić, dodavši kako se njemu kupnja u Biškupcu uvijek isplati radi cjenkanja.
{gallery}Sajam u Biskupcu{/gallery}

Komentari