Porin: Deset nominacija za TBF, Gibonnija i Jinxe

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 30.03.2011. 08:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Objavljene nominacije za prestižnu glazbenu diskografsku nagradu: Najbolji su debitanti Kim Verson, Kinoklub i Markiz, a životno djelo odnijet će Drago Diklić i Josip Klima

Za neke je godina prošla u tren oka, no za glazbene znalce koji su osluškivali i za novi Porin pomno zbrajali nova glazbena dostignuća bila je preduga. Posebice jer su se na glazbenoj sceni pojavili brojni noviteti, hitovi i izvođači dostojni ove nagrade.

U sam vrh s po deset nominacija svrstale su se grupe Jinx (album “Diksilend”) i TBF (“Perpetuum fritule”) te Gibonni (“Toleranca”). Iako nitko od njih nije stigao na proglašenje kandidata, uspomenu na ovaj dan imat će do kraja života.

Naime, ove godine u čast 18. Porinu svi su izvođači dobili certifikat kojim se dokazuju njihove nominacije u određenoj kategoriji. Tamnoplave tuljce nalik fakultetskim diplomama kući su ponijele grupe Kinoklub i Markiz te Kim Verson – natjecatelji u kategoriji novih izvođača godine.

– Sretna sam što sam ovdje, u društvu vrhunskih glazbenika – kazala je Kim. Godinu je, osim albumom prvijencem, označila i školskim uspjesima.

– Učenje i gaže usklađujem bolje nego što sam zamišljala, ali to dokazuje da se sve može ako nešto dovoljno voliš – tvrdi nova nada scene. S tim bi se složila i Jelena Rozga, čija je pjesma “Bižuterija” dospjela na ljestvicu za hit godine.

Po glasovima publike, njih 750, uz plavokosu Splićanku u prošloj su godini najslušanije bile pjesme: “Ajme meni, nije mi dobro” (Sexymotherfuckers), “Dogodila se ljubav” (Lea Dekleva feat. Mladen i Saša), “Kako ću joj reć da varin” (klapa Sv. Florijan i Čedo Matinić), “Za nju” (Kinoklub) i “Žeđam” (Gibonni).

Dodjela će se održati 15. svibnja u Biogradu, a nagradu za životno djelo odnijet će Drago Diklić i Josip Klima.

Komentari