Previše seksa dovodi i do negativnih posljedica

Piše: evz

Objavljeno: 03.07.2015. 09:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

VIŠE seksa, više sreće, zar ne?

Tako misli većina parova, no ne i jedno novo istraživanje, koje je otkrilo zanimljive rezultate. Čini se kako povećanje broja seksualnih seansi, ne udvostručuje i zadovoljstvo.

Naime, češći seks zapravo dovodi do toga da se ljudi osjećaju manje entuzijastični i umorni, zaključilo je novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Carnegie Mellon.

Istraživanje je uključivalo 64 para. Polovica njih nije dobila nikakve upute o tome koliko bi se trebali seksati, a druga polovica dobila je jasne upute da moraju udvostručiti akciju. Na kraju mjeseca, oni koji su se seksali više, bili su i manje sretniji. I ne samo to, otkrili su kako su manje uživali u seksu.

Stručnjaci i dalje ističu kako bi se parovi trebali seksati što češće, no to nipošto ne znači da bi vam cilj trebao biti da imate lude seksualne maratone, kao na početku. To je jednostavno previše pritiska, koji neće dovesti do ničeg dobrog.

Umjesto toga, savjetuju, usredotočite se na pretvaranje vaše spavaće sobe u mjesto, gdje će vladati seksualno raspoloženje, što će svakako dovesti do više akcije. I uživajte.

Komentari