Prve reakcije na novog Viteza Tame: Kritičari oduševljeni sa Dark Knight Rises

Objavljeno: 17.07.2012. 17:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Ilustracija

Pre kritike na posljednji nastavak sage o Vitezu Tame, napokon su ugledale svjetlo dana. I to, za redatelja Christophera Nolana, na prilično zadovoljavajući način, piše Index

Naime, čini se da je, barem zasad, novi Batman i više nego opravdao očekivanja. Kako prenosi Huffington Post, kritičari smatraju kako je "The Dark Knight Rises" ne samo uspješan kraj jedne iznimno kvalitetne sage, već i film koji je sam za sebe uspio oduševiti.

- Samo nekoliko blockbustera uspjelo se nositi s teretom očekivanja publike, a posljednji film o Batmanu Christophera Nolana, to je učinio bez problema. Kataklizmična vizija Gotham Cityja pod opsadom, doista je fascinantna - napisao je Justin Chang za "Variety". Također, kritičari ističu i sjajnu izvedbu Anne Hathaway kao Seline Kyle, odnosno Catwoman.

- Nolanova Žena-mačka jedno je od najboljih uprizorenja ovog lika, jer dopušta Anne Hathaway da bude seksipilna, duhovita i, po potrebi, istinska humanitarka. Kao Batmanova suprotnost, ona je jednostavno sjajan lik, a njihova kemija na filmu je više nego uvjerljiva - napisao je Todd Gilchrist za "The Playlist".

Ove rane kritike pokazuju da je Nolan za film skupljao materijale i podatke i van stripovskog miljea i uspio ga prenijeti ga u današnje, modernije vrijeme na vrlo uvjerljiv i nepretenciozan način. Film na "Rotten Tomatoesu" zasad ima samo dvije negativne kritike od 31. "The Dark Knight Rises" u kina dolazi 20.srpnja.

Komentari