Šahovska simultanka na Korzu - zaigrajte protiv majstora Havaša

Objavljeno: 13.09.2014. 11:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Šahovska simultanka na Korzu

Tradicionalna šahovska simultanka igrat će se u nedjelju, 14. rujna, od 10 do oko 13 sati na Korzu u Varaždinu.

FIDE (Svjetska šahovska organizacija) majstoru Ladislavu Havašu protivnici će mu biti igračice i igrači varaždinskog kraja, a popratni događaj je šahovska igraonica za mlade.

Samo u slučaju jake kiše oko 10 sati događaj se premiješta u TTS centar na Slobodi.

Ladislav Havaš je rođen 1966. godine u Varaždinu, gdje 1985. godine završava i Prvu gimnaziju. Na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu je diplomirao 1989. godine na smjeru Telekomunikacije i informatika.

Diplomu magistra znanosti je stekao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1997., a 2014. godine je i doktorirao elektrotehniku na istom fakultetu.

Otac dva sina, blizanaca Janka i Juraja, koji su i sami odlični šahisti, majstorski kandidati, višestruki ekipni i pojedinačni prvaci i vicepravaci Hrvatske u kadetskim i juniorskim kategorijama.

Havaš je trenutno zaposlenik Odjela za elektrotehniku Sveučilišta Sjever – Sveučilišni centar Varaždin, uz to je voditelj i instruktor lokalne CISCO akademije. Uz navedeno, aktivni je sportaš, maratonac i ultramaratonac, te nositelj međunarodne šahovske titule FIDE majstora.

Komentari