Sedamdesetak zaljubljenika u prirodu uživalo u ovogodišnjoj Dravanturi

Objavljeno: 08.09.2014. 19:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Rafting klub Matis

Izvor: galerija-images/Dravantura 2014

Proteklog vikenda, od 5. do 7. rujna, održala se šesta po redu Dravantura 2014.

Dvadesetak članova Rafting kluba Matis White Water, Udruge mladih Kreek Jalkovec i Bushcraft vukovi s Drave od petka do nedjelje ugostili su više od sedamdeset zaljubljenika u prirodu iz cijele Hrvatske. Tijekom tri dana održale su se različite radionice i predavanja na temu preživljavanja i snalaženja u prirodi.

Svi sudionici ove camping i ekološke manifestacije mogli su se tako upoznati s korištenjem sigurnosne opreme u prirodi, naučiti osnove rukovanja nožem za preživljavanje, provjeriti svoje znanje o ljekovitom bilju, sudjelovati u noćnom raftingu rijekom Dravom, okušati se u streličarstvu i mnogim drugim aktivnostima. Radionicama su se osobito razveselili oni najmlađi koji su vješto odgovarali na sva pitanja i zadatke predavača i instruktora.

Osim toga, održana je i eko akcija sakupljanja smeća iz rijeke Drave i obližnjih šuma.

- Iako nam vrijeme nije išlo na ruku, to nije spriječilo sudionike Dravanture da postave svoje šatore i vreće za spavanje te provedu tri dana uz odličnu ekipu, zabavu, druženje s gitarom oko logorske vatrice i najbolji domaći grah. Puni dobrih emocija i znanja, s veseljem očekujemo i pozivamo na sljedeće druženje i Dravanturu - poručili su organizatori Dravanture.

{gallery}Dravantura 2014{/gallery}

Komentari