Skladba Davora Bobića "Libera me" praizvedena u Zagrebu

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 10.08.2014. 16:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Na petom koncertu Festivala Orgulje Zagrebačke katedrale, u četvrtak 7. kolovoza nastupila su dvojica renomiranih hrvatskih glazbenika - violinist Goran Končar i orguljaš Mario Penzar,  koji su praizveli novo djelo varaždinskog skladatelja Davora Bobića...  

Program spomenutog koncerta odraz je dugogodišnjeg glazbenog istraživanja, posebne posvećenosti izvedbama i interpretacijama barokne glazbe u odnosu na glazbu dvadesetog stoljeća. Tako su se na programu ovog koncerta našla djela baroknih majstora - Bacha, Albinonija, Pergolesija i Tartinija.

No, bilo je tu i djela nastalih u dvadesetom stoljeću - Benedictus W.L.Webbera, te dvije praizvedbe hrvatskih skladatelja Libera me Davora Bobića te Molitve Dalibora Bukvića.

- Naši vrhunski glazbenici maestralnom izvedbom skladbe Libra me zaista su oduševili auditorij. U publici je bilo i stranih zaljubljenika u ovu vrstu glazbe i njihove pozitivne reakcije već su naznaka velikog uspjeha mojeg novog djela – izjavio je Davor Bobić za portal eVaraždin.hr nakon što su se slegnuli prvi dojmovi.

Festival Orgulje Zagrebačke katedrale bit će nastavljen u četvrtak 21. kolovoza u 20 sati, a kulturnoj javnosti predstavit će se orguljaš Stanislav Šurin iz Slovačke.
 

Komentari