Trash film festival: Kreće završna borba za Zlatne motorke!

Objavljeno: 10.09.2014. 07:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Danas počinje 9. Trash film festival. Ljubitelji zombija, vukodlaka i vještica te kung fu i ostalih boraca za pravdu okupit će se ponovno u Varaždinu i odlično se zabavljati čak četiri dana uz filmove amaterskih filmaša iz cijelog svijeta, odlične koncerte te poučna i intrigantna predavanja.

Tema ovogodišnjeg festivala je ratni film. Akcijski, borilački, horror i SF filmovi iz službene konkurencije festivala bit će u poslijepodnevnim satima prikazivani u Kinu Galerija u Gajevoj ulici u Varaždinu. Uz posjetitelje, filmove će pogledati i stručni žiri festivala u kojem su filmski snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin te glazbenik Saša Antić, a koji će najboljima dodijeliti festivalske nagrade "Zlatne motorke" u četiri kategorije dok će o dobitniku jedne "Zlatne motorke" svojim glasovima odlučiti festivalska publika.

U Kinu Galerija bit će održano i intrigantno i poučno predavanje Anđela Jurkasa pod nazivom "Trash u glazbi", a bit će prikazan i film "Mamula" redatelja Milana Todorovića u kojem jednu od glavnih uloga tumači legendarni Franco Nero.

Na Trgu Kralja Tomislava, samo nekoliko metara udaljenom od Kina Galerija, smještena je pak glavna festivalska pozornica na kojoj će posjetitelje u večernjim satima svojim glazbenim dostignućima zabavljati Let 3, Bezbeli Apstraklije, Ella, The Fakin Lajsne i Električni orgazam.

Službene trash zabave održavat će se pak u noćnim satima u kafićima Lavra i Barfly te u atriju Starog grada, gdje će posljednjeg dana festivala biti održan i završni party u sklopu kojeg će nastupiti varaždinski dvojac Bad habit i DJ iz New Yorka Adaledge aka Ron Wild.

Bit će održan i "Zombie walk", u sklopu kojeg će se posjetitelji moći prerušiti u prave pravcate zombije, a posjetitelji će moći razgledati i izložbu "Suvremene likovne interpretacije I. Svjetskog rata" u Palači Sermage na Trgu Miljenka Stančića.

Organizator Trash film festivala je Udruga Trash, suorganizatori su Grad Varaždin i Varaždinska županija, a u osmišljavanju programa festivala su sudjelovali i Gradski muzej Varaždin te Galerijski centar Varaždin. Svi programi festivala su besplatni!

Više o samom festivalu te detaljan program možete pronaći na www.trash.hr, a organizatori pozivaju sve ljubitelje trash umjetnosti da prate i Facebook stranicu festivala.

Komentari