U kinu Galerija najnovija komedija Pedra Almodovara

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 08.11.2013. 07:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U kinu Galerija subote su posvećene suvremenim europskim i nezavisnim filmovima, a prvu od "igranih subota" otvara najnovija komedija Pedra Almodovara "Putnici ljubavnici", koja je na rasporedu 9. studenoga u 19 sati.

Film glasovitog španjolskog redatelja govori o putnicima i članovima posade aviona koji će se vjerojatno srušiti, pa jedino što im preostaje jest ispuniti preostalo vrijeme na najbolji mogući način. Smrt i seks pritom su sve na što se njihov život svede.

Prvi "dokumentarni petak" započinje također u studenom, a prikazivat će se dva filma koji problematiziraju političku represiju i bunt mladih. Prvi od spomenutih filmova, "Pussy Riot: punk molitva", na rasporedu je u petak 8. studenoga. Riječ je o dokumentarcu koji prati zbivanja vezana uz suđenje i optužbu članica ruske feminističke umjetničke skupine imena Pussy Riot koje su uhićene u ožujku 2012. nakon izvedbe provokativnog performansa, tzv. punk molitve, u moskovskoj katedrali.

Dječje nedjelje, koje ovog tjedna već uhodano idu nedjeljom u 16 sati , 10. studenoga brani "Gru na supertajnom zadatku". Blagajna se uvijek otvara pola sata prije projekcije, a ulaznice za studente, umirovljenike, djecu i učenike su 10 kuna. 

Komentari