U prvih pola godine Cinestar posjetilo gotovo 100.000 gledatelja, a Varaždinci najviše gledali ove filmove...

Scena iz filma "Pedeset nijansi sive"

Objavljeno: 26.06.2015. 19:23

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 11:04

Foto: Cinestar Varaždin

On je lijep, šarmantan, bogat i… neobično maštovit. Ovog savršenog muškarca vojska okorjelih obožavateljica do sada je mogla samo sanjati, no stigao je i trenutak kada gospodina Greya mogu gledati na velikom platnu, a fenomenu filma "Pedeset nijansi sive" nisu odoljeli ni naši sugrađani.

Film Pedeset nijansi sive ekranizacija je istoimenog svjetskog bestsellera E. L. James koji je srušio sve rekorde i postao kulturološki fenomen gdje god je objavljen, pa tako i u varaždinskom Cinestaru.

Prema Podacima iz Cinestara Varaždin, najgledaniji film u prvih pola godine bio je upravo Pedeset nijansi sive.

Ukupan broj posjetitelja u 2015. godini, dakle u prvih šest mjeseci, bio je nešto manje od sto tisuća. Točnije, Cinestar su u Lumini centru posjetila 96.054  gledatelja.

Osim fenomena filma "Pedeset nijansi sive", doznajemo kako su u Cinestaru Varaždin zapravo najgledaniji akcijski filmovi i komedije.

Tako se visoko na ljestvici najgledanijih filmova, odmah iza "Pedeset nijansi sive", našao akcijski film "Brzi i žestoki 7" priča o grupi uličnih trkača u istočnom dijelu Los Angelesa koji je postao jedan od najuspješnijih i najpopularnijih filmskih serijala svih vremena.

Prati ga film "Pobješnjeli Max: Divlja cesta" 3D, redatelja Georgea Millera, začetnika post-apokaliptičnog žanra i genijalca koji stoji iza legendarnog serijala „Pobješnjeli Max“.

U top pet najgledanijih filmova našla se još jedan akcijski film, kriminalistički triler "96 sati: U bijegu" u kojem se Liam Neeson vraća u ulozi Bryana Millsa, umirovljenog agenta agencije CIA koji nije prezao ni pred čime kako bi spasio otetu kćer u filmu TAKEN. Sada je na meti tajanstvene osobe željne osvete i ponovo će morati upotrijebiti posebne vještine koje posjeduje kao bivši tajni agent kako bi zaštitio obitelj od vojske zlikovaca željnih njihove krvi.

Osim akcija, krimića i trilera, u top pet najgledanijih filmova našao se animirani film za djecu "Spužva Bob skockani: Spužva na suhom" 3D. Radi se novoj divljoj i zabavnoj 3D avanturi u kojoj po prvi put Spužva Bob, najpoznatiji morski beskralješnjak svijeta, izlazi na suho. Film je snimljen na temelju najpopularnije serije u povijesti.

Kako su istaknuli iz Cinestara Varaždin, prema podacima za prvih šest mjeseci ove godine, zasad bi zasigurno istaknuli dva velika filmska hita kao najgledanije, a to su "Pedeset nijansi sive" i "Brzi i žestoki 7".

Komentari