VAFI početak u kinu: Utorak uz svađe životinja i superheroje u supermarketu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.04.2014. 11:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Prvi dan VAFI-ja počinje kako se i priliči jednom festivalu – projekcijama od samog jutra u kinu. Ne propustite pogledati zanimljive animirane filmove u kojima se životinje svađaju, a superheroji rade u supermarketu.

Počinje VAFI (Intrenacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin 22. - 27. travnja). U prva tri dana na VAFI Senioru  prikazat će se 82 filma odraslih animatorima iz 28 zemalja svijeta.

Svijet od papira
U utorak, 22. travnja, ujutro kreću prve projekcije u varaždinskom kinu Galerija. U prvom bloku u Senioru MINI koji počinje u 9 sati prikazivat će se filmovi namijenjeni djeci do 10 godina. Među njima će biti i priča o o djevojčici koja se kreće u svijetu od papira, svađe između mačke i medvjeda, usamljeni Jack koji radi na smetlištu...  Ovo su samo neke od animiranih priča koje se vjerojatno nikad neće naći na malim ekranima.

U 10:30 na redu su projekcije u kategoriji MIDI Senior gdje među osam filmova možete pogledati i priču o dva supeheroja koja moraju raditi u supermarketu da bi otišli na godišnji, a večernje projekcije namijenjene  u kategoriji MAXI SENIOR namijenjeni su malo starijoj publici – onima od 15 godina na više i počinju u 18 sati, također u kinu Galerija.

Djeca odlučuju o najboljima
Svi autori filmova u VAFI Senioru natječu se i za VAFI nagrade, a zanimljivo je da o najboljima kao žiri odlučuju djeca animatori iz Filmsko-kreativnog studija VANIMA.

Svi programi su besplatni, a više možete saznati na www.vafi.hr

Komentari