Valentinovo u Ludbregu uz Ženski vokalni sastav Kaliope

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.02.2014. 07:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: eVaraždin.hr

Ženski vokalni sastav Kaliope iz Ivanca održat će u Ludbregu koncert povodom Valentinova.

Koncert će biti održan u petak 14. veljače s početkom u 19 sati u Svečanoj dvorani dvorca Batthyany, a dio je programa pod nazivom Ludbreg petkom kojem je cilj  promocija kulturnih aktivnosti kako bi se pokazao njihov značaj i uloga.

Već su sada predviđeni brojni programi, bit će tu večeri poezije, razna predavanja i koncerti. U sklopu programa svakog petka u poslijepodnevnim satima održavaju se zanimljivi kulturni programi u organizaciji ludbreških ustanova, udruga, ali i gostiju u suradnji s Gradom Ludbregom.

Vokalni sastav Kaliope organizirano djeluje od 2011. godine a sačinjava ga sedam djevojaka u dobi od 15-18 godina.

Članice sastava su Ela Canjuga, Karla Kruhoberec, Ivana Hunjet, Vedrana Novak, Tanja Težak (večeras zamjena Lucija Job), Lora Canjuga i Lucija Huđ.

Skupinu uvježbava i vodi Ela Canjuga, koja uz to što jepolaznica ivanečke gimnazija, svoje znanje i vještine usavršava i kroz Srednju glazbenu školu u Varaždinu i to u dva odjela, solo pjevanje i teorija.

U svojem repertoaru pripremaju djela duhovnog karaktera, glazbene evergreene te domaća djela s naglaskom na zagorskoj melodiji i kajkavskom narječju.

Komentari