Varaždinski bend Vlasta Popić nastupa na INmusic festivalu

Objavljeno: 27.05.2012. 09:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Vlasta Popić

Vlasta Popić - punk rock bend iz Varaždina kojeg čine Ivan Ščapec (vokal, gitara, bas), Dražen Hižak (bas, gitara) i Tena Rak (vokal, bubnjevi) nastupit će na sedmom izdanju INmusic festivala koji će se održati posljednjeg vikenda u lipnju, točnije 28., 29. i 30. lipnja, na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu.

Posebna novost ovogodišnjeg festivala su brojni raznoliki glazbeni programi i sadržaji: DJ program; Main Stage, World Stage, Night Stage, Axe After Party, Nissan Jukebox, Jack Party, Tko pjeva zlo ne misli, Silent Party i Ko to tamo peva, te zanimljivi dodatni sadržaji festivala kao što su izložba Multikulturalizam u glazbi, Tesla Boat Show, Nargila Chill Out, Face painting i Cocktail Bar...

Posjetitelje priredbe očekuju posebne pogodnosti poput kampa, popusta Hrvatskih željeznica, besplatnog prijevoza i još bogatije ugostiteljske ponude koja ove godine nudi više od 50 vrsta jela.

- Brojnim novim dodatnim sadržajima INmusic festival će od ove godine realizirati značajan potencijal glazbenoga festivala, a time će se INmusic pozicionirati kao jedinstven festival u regiji po ugođaju i iskustvu koji pruža posjetiteljima. Inovativne sadržaje kao što su 'Ko to tamo peva', s originalnim autobusom iz legendarnog filma ili ambijent iz filma 'Tko pjeva zlo ne misli' još jednog filmskog klasika ili Tesla Boat Show, pa Nissan Human Jukebox publika će moći po prvi put doživjeti na INmusic festivalu - rekao je Zoran Marić, direktor INmusic festivala.

Na festivalu će se publici predstaviti i varaždinski punk rock bend Vlasta Popić osnovan krajem 2007., no tek krajem 2009. počinje zapaženije djelovanje naših glazbenika izvan Varaždina. Ubrzo izdaju EP „Najjača ultimativna mašina za ubijanje", nakon kojeg osvajaju 2. mjesto na HGF-u i u konkurenciji od 370 bendova iz cijele regije ulaze u finale Jelen Demofesta.

Kombinacijom sirove energije, originalnih tekstova, britrock riffova i noise dionica čine pravo osvježenje na sceni, te su početkom 2011. proglašeni demo bendom godine po izboru publike na portalu terapija.net.

Ubrzo slijede zapaženi koncerti u Galeriji SC-a s Repetitorom, Močvari s Goriborom i Atriju&TD-a s Hemendexima koji biva proglašen domaćim koncertom godine od strane kritičara na portalu terapija.net.

U lipnju pobjeđuju na šumadijskom demofestu u Kragujevcu i osvajaju snimanje i izdavanje albuma za srpsku izdavačku kuću SKC Kragujevac.

Na ljeto 2011. odlaze na turneju sa zagrebačkim kantautorom Felonom u sklopu koje u 11 dana posjećuju 11 gradova u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i na jugu Hrvatske. Do sada su odsvirali više od 60 koncerata diljem regije.

U studenom snimaju album prvijenac nazvan „Za očnjake" pod producentskom palicom Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki prezir, Nežni Dalibor, Repetitor, Stuttgart Online...) u beogradskom studiju Digimedia.

Izvor: Culturenet.hr

Komentari