Varaždinski Jam Ritual gosti "novih Led Zeppelina" na koncertu u Tvornici

Objavljeno: 11.06.2012. 13:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Mladi varaždinski blues bend Jam Ritual nastupit će kao gosti kultnom američkom bendu Rival Sons na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture u srijedu, 20. lipnja. Rival Sonse mediji su prozvali "novim Led Zeppelinima" i nastup "rame uz rame" kraj takvog benda sigurno je veliki korak naprijed u karijerama mladih varaždinskih glazbenika.

Rival Sons, eksplozivna blues rock četvorka iz Los Angelesa, još od samostalnog digitalno objavljenog prvijenca „Before The Fire“ suvereno pretendira na prijestolje među sve brojnijim poklonicima zvuka sedamdesetih kakvog su stvarali i njegovali Led Zeppelin.

Ogroman potencijal koji su iskazali svojim prvim izdanjem dodatno su potkrijepili drugim albumom „Pressure & Time“ objavljenim lani za kultni američki Earache Records koji im je donio i iTunesovu nagradu „Rock Breakthrough Band of the Year 2011“, ali i turneje s izvođačima kao što su AC/DC ili Alice Cooper.

Vrlo brzo su se tako Rival Sons iz nepoznatog i perspektivnog izvođača prometnuli u jednu od najvećih novosti unutar rock svijeta, pa je nakon nedavnog reizdanja aktualnog im albuma na koji su dodane dvije bonus pjesme konačno uslijedila i velika samostalna europska turneja od gotovo dva mjeseca na kojoj će svirati niz velikih festivala poput Rock im Park, Rock am Ring, Download, Gods of Metal ili Ruisrock, a u sklopu koje će po prvi put doći i u Hrvatsku i to u Tvornicu kulture, u srijedu 20. lipnja.

Uz njih će nastupiti i perspektivni varaždinski blues bend Jam Ritual kojima se tako ukazala prilika da budu dio stvaranja jedne velike rock priče o kojoj ćemo kroz neko vrijeme sigurno puno slušati.

Komentari