Večeras na Kazališnom trgu praše Jam Ritual i Achromatic Attic

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 28.06.2014. 15:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: KU Varaždin

U sklopu programa „Ljeto u Varaždinu 2014“ danas će se varaždinskoj publici na Kazališnom trgu u 22 sata predstaviti glazbenici iz sastava Jam Ritual i Achromatic Attic.

Jam Ritual nastao je 2009. godine. Nastao je kao  ideja za rad na nečem novom  i svježem u glazbenom smislu.  Ishod te želje i predanog  rada u proteklim godinama rezultiralo je današnjom postavom koju čine Đerahović Edvin ( Lead gitara ), Merkaš Karlo ( Bas Gitara), Burek Matija (Bubnjevi ) i Toni Tkalec ( Vokal i gitara).

Usprkos različitim glazbenim utjecajima članova banda, zvučna slika je čvrsta i definirana a scenski nastupi ispunjeni energijom i emocijama. Iako se teško svrstati u određenu „ladicu“, glazbeni žanr koji bi najkraće opisao zvuk banda je Blues/Rock.  Na repertoaru se uz Autorske stvari nalaze i obrade poznatih blues i rock glazbenika kao što su : John Mayer, Roben Ford, Joe Bonamassa, Black keys, Jack White.

Od ožujka 2012.godine band intenzivno radi na autorskim pjesmama te je objavio i Prvi singl pod nazivom Leavin Home koji je naišao na izrazito dobre reakcije publike i kritike te je nedugo nakon objavljivanja singla na Reverb Nation-u, band skočio na 1. mjesto najboljih rock bandova u sjeverozapadnom djelu Hrvatske.

U tijeku je i snimanje ostalih autorskih pjesma koje će biti objavljenje na Ep-u. Još jedan neizostavan podatak je i suradnja s Hotline Matering studio iz New Yorka.

Band je do sada odradio 70-ak svirki a od koncertnih aktivnosti izdvojili bi nastup u Njemačkoj na Oberschwab enhalle Ravensburg festivalu kao jedan od 6 headlinera iz cijele Europe. Zapažene nastupe na glavnom Varaždinskom trgu te nastupe na Blues festivalu u Varaždinu 2011. i 2012. godine.

Dosadašnji najvažniji nastupi zbili su se tokom lipnja 2012. Kad  je band nastupio u Zagrebačkoj Tvornici kao opening act Američkoj rock atrakciji Rival Sons te tamo stekli naklonost publike i Amerikanaca koji su se tokom svojeg nastupa u više navrata obratili i zahvalili bandu.

Nedugo nakon toga uslijedio je nastup na glavnoj pozornici 7. InMusic festivala koji je uvršten među 50 najboljih festivala u svijetu i  nastupi u Osijeku, Vinkovcima,Rijeci  te mnogim drugim gradovima diljem hrvatske i  susjedne Slovenije

Achromatic Attic je alternative / garage rock band iz Zagreba. Njihov trenutni line-up od 2010 sastoji se od Dino (vokal / ritam gitara), Mislav (lead gitara), Matt (bas) i Domo (bubnjevi / back vokal).

U ljeto 2012 bend snima EP "glassy sweeper", koji je objavljen u siječnju 2013. Materijal je snimio Mark Mrakovčić a masteriran je u studiju Sage Audio, Nashville.

Komentari