Večeras ne propustite jubilarni 10. Fontana blues festival

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.06.2012. 11:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Na kazališnom trgu u Varaždinu danas u 21 sat počinje 10. Fontana blues festival na kojem će se zaljubljenicima spomenutog glazbenog izričaja predstaviti bend Leftovers kojeg čine varaždinci Eugen Schaffhauser - gitara/vokal,  Mladen Plešnar – bubnjevi, Marko Šac – bas i Paul Fischer (London, Velika Britanija) - gitara/vokal.

Ime benda Leftovers („Ostaci“) dolazi od činjenice da svi članovi dolaze iz različitih prijašnjih bendova i da su različitih životnih pozadina. Svi imaju neku svoju povijest u glazbi i danas, nakon svega kroz što su prošli i što im se dogodilo kroz tu burnu prošlost, još su uvijek tu, preživjeli su, tj. ostali, a oni bi se na to svojim vlastitim riječima nadovezali „vjerojatno bolji nego ikad“.

Leftovers sviraju blues glazbu različitih žanrova, od klasičnog bluesa, preko bluesa baziranog na jazz-u i country stilu, sve do rock-bluesa, a osim obrada, nagradit će publiku i sa nekoliko autorskih pjesama.

Prvog dana, osim predstavljanja benda Leftovers, publika će moći uživati u nastupima Tomislava Golubana i sastava LPFB te Damira Branilovića – Brne, te  Grupe 44 BLUES.

Komentari