Vudruga fest - 13 udruga i 10 dana programa u vili Oršić

Objavljeno: 22.08.2013. 20:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Vudruga fest - festival varaždinskih udruga okupio je u vili Oršić čak 13 udruga mladih i za mlade s područja Varaždina i okolice.

Svakodnevno od 23. kolovoza do 1. rujna, od 16 do 22 sata, varaždinske udruge će predstaviti svoja područja djelovanja kroz niz glazbenih, kulturnih, izložbenih i performerskih programa.

Za posjetitelje će se tu naći izložba 5 mladih varaždinskih fotografkinja, izložba mladih varaždinskih umjetnika, glazbeni jam sessioni, nastupi neafirmiranih bendova, obilježavanje 8. rođendana udruge mladih V.U.K. a bit će otvoren i lutkarski studio udruge Krpe i Konci.

Lutkarska sekcija Ulupuha izložit će svoje radove, dok će udruge TRASH I VANIMA prikazivati svoje filmove na pročelju Vile Oršić. Novosonovana udruga VUDU predstavit će projekt digitalne Camere Obscure. Nastupit će i skejteri udruge Kičmabrejkers, a udruga Moving iz Novog Marofa će organizirati glazbeni program popraćen atraktivnim vizualizacijama.

Za glazbeni program će se brinuti udruge Centar Scena i Omega, a zanimljiva predavanja održat će i udruga Evolution. Cijeli festival ima i ekološku notu, tako da je kompletni inventar klupa i stolova izrađen od recikliranih materijala, paleta i slame.

Inicijator samog projekta je udruga Krpe i Konci, uz pomoć Udruge mladih V.U.K.

Komentari