Veliki etnokoncert Žige i bandista u Lisinskom

Objavljeno: 06.05.2011. 17:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

S dva posljednja albuma snimljena uz bandiste, mlade, eksplozivne i akademske glazbenike koji sviraju limene puhačke instrumente Mirko Švenda Žiga dosegao je zlatnu i srebrnu nakladu.

Svoj treći album na kojem surađuje s bandistima bez kojih se nekada u Međimurju nije mogla održati ni svadba niti pokop, Žiga će najaviti veliki etnokoncertom u dvorani Lisinski koji se održava u srijedu 11. svibnja.

Na koncertu gostuju Miroslav Škoro, Vinko Coce, Ladarice, mlada Rebecca Posavec, majstori cimbala Andrija Maronić i Nikola Baričević, VIS Lyra...

Na početku koncerta Žiga će otpjevati svoju omiljenu međimursku pjesmu "V Kotoribi cug mašina fućnula" i to uz pratnju pijanista Tonija Eterovića i gitarista Branka Bogunovića Pifa. Premda okosnicu programa čine popularne međimurske narodne pjesme, Žiga će se okušati i u sevdahu te klapskim uspješnicama.

Koncert organizira Koncertna direkcija Zagreb, a kompaktna ploča "Pleh, struja, žica" osma je Žigina ploča te četvrta koju je objavio za Croatia records.

Na toj četvrtoj ploči nalaze se i neke Žigine autorske pjesme, ali i pjesme s kojima je pjevač poznat po srčanoj izvedbi i snažnom, pouzdanom tenoru nastupao na festivalima posljednjih pet godina.

Na albumu je surađivao i s Tamburaškim orkestrom HRT-a te s brojnim kolegama kao što su Adam Končić, Vid Balog, Boirs Leiner, Ženski vokalni sastav Druge, S. Đurić Pišta...

Komentari