Novitet Dana suvremenog plesa u Varaždinu - Plesni kamp za mlade

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.05.2013. 19:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

U sklopu ovogodišnjih Dana suvremenog plesa u Varaždinu, koji počinju 20. lipnja, po prvi put će se održati Plesni kamp za mlade, od 17. do 23. lipnja, u kojem će svi zainteresirani moći od dvoje vrsnih plesača naučiti tehnike breakdancea i suvremenog plesa.

Plesni Kamp pod nazivom "Urbane plesne priče" namijenjen je mladima od 10 do 18 godina, a radionice će održati jedan je od najboljih europskih breakdancera Sam De Waele i Varaždinka Ana Mrak.

Sam De Waele, 26-godišnji Belgijac, kao trener i učitelj radi u centrima i institutima u cijeloj Europi, ali i u Južnoafričkoj Republici, Kini i drugim zemljama. Također, pobjednik je nekoliko desetaka breakdance "battleova". Radi i kao sudac na breakdance natjecanjima, a osnivač je slavnog Teama Shmetta.

Ana Mrak školovala se na Salzburg Experimental Academy of Dance gdje danas radi kao gostujuća predavačica te u New York Tisch School of the Arts. Sudjelovala je u osnivanju umjetničke organizacije dance_lab collective, a svojim prvim autorskim dijelom Redrum sessions nagrađena je prvom nagradom na Platformi mladih koreografa 2009. godine. Članica je Studija za suvremeni ples te sudjeluje u gotovo svim njegovim produkcijama, a nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta 2010. godine za ulogu u predstavi Nastup Matije Ferlina.

Nakon šest dana plesanja i druženja s profesionalcima, plesači će naučeno prezentirati pred publikom 23. lipnja na velikoj pozornici HNK u Varaždinu.

Cijena Plesnog kampa iznosi 500 kuna, a uz plesnu radionicu koja će se održavati u dvorani Studentskog doma, svakodnevno uključuje i ručak između dva radna bloka. Polaznici iz drugih gradova moći će koristiti subvencionirani smještaj.

Prijave za Plesni kamp primaju se do 1. lipnja uplatom iznosa na žiro račun Umjetničke organizacije VRUM (2360000 - 1102010760) uz napomenu "ime, prezime za plesni kamp".

Ukoliko se prijavljuje grupa od 10 ili više osoba, popust je 10 posto.

Za sve informacije možete se obratiti organizatorima na [email protected].

Komentari