Obilježavanje međunarodnog dana: Obitelj po obitelj, primalje mijenjaju svijet

Objavljeno: 05.05.2014. 15:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Hrvatska komora primalja danas, 5. svibnja, diljem Hrvatske obilježava Međunarodni dan primalja.

Hrvatska komora primalja obilježit će svoj dan porukom "Obitelj po obitelj, primalje mijenjaju svijet" u svim hrvatskim rodilištima uz svoje klijentice i njihove obitelji prigodnim poklanjanjem Primaljskog priručnika. Primalje mijenjaju svijet brigom za trudnice, majke i djecu. Brinući za njih, primalje pomažu zdravlju žena i doprinose osnaženju zajednice. Svaka žena i dijete su važni, a veza obitelji i primalja je neraskidiva.

- U sklopu skrbi koju primalje pružaju, žene imaju manje prijevremenih poroda, manje intervencija i lijekova u porodu i ostvaruju veće zadovoljstvo pri samom porodu i nakon poroda, a čime se povećava i postotak dojene djece. Primalje su uz trudnice i njihove obitelji od samog početka i svakoj primalji je cilj pružiti im u tim trenutcima najviše što mogu - istaknula je predsjednica Hrvatske komore primalja, Barbara Finderle.

U želji da približi primaljska znanja i pristupe svima Hrvatska komora primalja je ove godine izdala i prvi primaljski priručnik namijenjen trudnicama, budućim majkama, ženama koje planiraju trudnoću, rodiljama i babinjačama, kao i njihovim obiteljima.

 

Komentari