ne propustite

U Novom Marofu za Praznik rada grah, roštilj, glazba i sportske aktivnosti

Objavljeno: 29.04.2024. 17:47

Zadnja izmjena: 29.04.2024. 17:50

Na novomarofskom će se području i ove godine 1. svibnja, odnosno Međunarodni praznik rada proslaviti na otvorenom i to uz brojne aktivnosti na nekoliko lokacija.

Naime, Grad Novi Marof, u suradnji s Planinarskim društvom Grebengrad, već tradicionalno organizira podjelu graha na Grebengradu i to u 11 sati kojeg će dijeliti gradonačelnik Siniša Jenkač, a posjetitelji će moći uživati i u prirodnom i kulturnom bogatstvu koje ovo područje nudi.

Osim tradicionalne proslave na Grebengradu, Grad Novi Marof na lokaciji Šejan organizira i druženje povodom Praznika rada te obilježavanje vojno redarstvene akcije "Bljesak", uz Udrugu dragovoljaca i veterana domovinskog rata. Od 12 sati na meniju će biti grah, a od 15 sati meso s roštilja, dok će za dobru atmosferu biti zadužen OK band iz Križevaca.

Malonogometni turnir

Prvi put, na sam će se praznik od 13 sati u novomarofskom Sportskom parku održati ulični malonogometni turnir u organizaciji ŠD New Marof City, a na istoj lokaciji velike i male posjetitelje očekuju grah, napuhanac te igre za djecu i odrasle. Naime, u suradnji s NK Novi Marof dogovoreno je korištenje travnatog terena za igranje odbojke, graničara, badmintona i zagorskog bočanja.

- I ove godine povodom Međunarodnog praznika rada imate lijepu priliku posjetiti jednu od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnih lokacija u ovom dijelu Hrvatske, a to je naš Grebengrad te uživati u, siguran sam, odličnom grahu. Raduje me što ćemo ovoga puta imati i sportske aktivnosti, stoga se nadam da će mnogi kao idealno mjesto za proslavu praznika odabrati upravo naše područje. Svi ste nam dobrodošli - poručio je gradonačelnik Jenkač.

Komentari