212,6 milijuna kuna u županijskom proračunu za 2014. godinu

Objavljeno: 11.12.2013. 13:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger - ilustracija

Vijećnici Županijske skupštine donijeli su danas proračun za 2014. godinu koji iznosi 212,6 milijuna kuna, što je za oko dva milijuna manje nego prošle godine.

Prema riječima župana Predraga Štromara, smanjenje se uglavnom odnosi na prihode od općina i gradova.

 – Njima smo smanjili obaveze prema javno-privatnom partnerstvu za pedeset posto, kao i obaveze prema prijevozu srednjoškolaca. Jedan veliki dio su decentralizirana sredstva, oko 80 milijuna kuna. Imamo i veliku pomoć od države u iznosu od pedeset milijuna kuna – rekao je Štromar.

U novu godinu ulazimo s oko 15 milijuna manjka. Dio sredstava osiguran je za razvojne programe, prvenstveno za pripremne projekte i programe te javljanje na fondove Europske unije.

 – Kao i prošle godine, smanjujemo one rashode koji nisu bitni za funkcioniranje ove Županije. Povećat ćemo rashode za plaće, jer ćemo zaposliti nove ljude zbog legalizacije, a tu su  onda posebni prihodi koji će se namjenski trošiti za te plaće – istaknuo je župan.

Vijećnik Anđelko Stričak (HDZ) nada se da će županija u idućoj godini biti u suficitu, ali ne podizanjem kredita. Izrazio je negodovanje zbog toga što svi planirani važni projekti počinju s nulom.

 – Svi programi za poduzetništvo, sve ono na čemu možemo imati konkretnu dobit, nažalost počinju s nulom. Predviđeno je premalo novca. Županija nas, kao i država, vodi u bananu i zato nećemo podržati ovaj proračun – naglasio je Stričak.

Proračun su podržala 22 vijećnika, dok je 16 vijećnika iz redova HDZ-a, HSS-a, HSP-a, HRAST-a i ZS-a, glasalo protiv prijedloga proračuna.

Komentari