Škola u Lepoglavi neće biti spremna za početak godine

Objavljeno: 02.09.2011. 15:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Dražen Hočuršćak

Nakon gotovo tromjesečne ljetne stanke, jučer se u Lepoglavi na svojoj 22. redovitoj sjednici sastalo lepoglavsko Gradsko vijeće.

Sjednica je otvorena aktualnim satom na kojem je zatražen odgovor na pitanje vezano za rok u kojem će biti dovršena rekonstrukcija zgrade OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi, budući da se pojavila informacija da radovi neće biti gotovi do početka nove školske godine.

- To je točna informacija – odgovorio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić te pojasnio razloge zbog kojih je najavljen rok dovršetka rekonstrukcija pomaknut.

– Želja svih je bila da s početkom nove školske godine radovi na rekonstrukciji škole budu dovršeni. Međutim, došlo je do problema koje glavni izvođač radova imao sa podizvođačima koji su  trebali izraditi i ugraditi stolariju. Tri podizvođača od tog su posla odustala pa je nedavno sklopljen ugovor s novim proizvođačem koji će taj posao odraditi. Mi kao Grad nismo na to mogli nikako utjecati. No, usprkos tim problemima vjerojatno neće doći do kršenja stvarnog ugovorenog vremenskog roka u kojem svi radovi moraju biti dovršeni, a to je 29. rujan - rekao je Škvarić i dodao:

- Školska godina počet će normalno budući da je rekonstrukcija krovišta završena, obavljen je tehnički pregled krovišta i školska je zgrada dobila uporabnu dozvolu. Budući da se nastava odvija u jednoj, i to jutarnjoj smjeni, stolarija će se mijenjati u poslijepodnevnim satima, tijekom večeri i vikendima, odnosno kada djece nema u školi. Bit će to dovoljno vremena da se sve odradi u roku - naglasio je Škvarić.

Nakon aktualnog sata vijećnici su nastavili sjednicu redom odrađujući još 16 točaka Dnevnog reda, od kojih je naglašena velika socijalna osjetljivost.

Naime, u prvih 6 mjeseci u stavci socijalna pomoć, zbog neuobičajeno velikog broja zahtjeva za takvom vrstom pomoći, u tu je svrhu isplaćen iznos Proračunom planiran za cijelu godinu.

No, to ne znači da će se u drugoj polovici godine proračunska izdvajanja za socijalnu pomoć reducirati. Grad će i dalje voditi računa o socijalno najugroženijim građanima.

Komentari