općina petrijanec

Petrijanec uskoro dobiva prvi nogometni centar za mlađe kategorije na sjeveru Hrvatske

Objavljeno: 27.04.2024. 10:53

Zadnja izmjena: 27.04.2024. 10:53

Temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini, odabrana su 84 projekta koje će u 2024. godini sufinancirati Ministarstvo turizma i sporta.

Jedan od njih je i onaj Općine Petrijanec "Obnova, održavanje, rekonstrukcija postojeće sportske građevine i opremanje sportskom opremom i sportskim rekvizitima "Sportski centar Majerje" za kojeg je načelnik Općine Željko Posavec potpisao ugovor u vrijednosti od 210.000 eura.

- Cilj je postići maksimalnu iskoristivost prostora s obzirom da je oblik parcele zahtjevan i ograničavajući, a sve u svrhu kako bi igralište imalo što veći izbor načina korištenja za aktivnosti na otvorenom te popratnih sadržaja. Također, namjera nam je ostvariti dobro osmišljeni prostor koji će postati mjesto okupljanja, sporta i druženja lokalnih građana i djece. Planiramo Nogometni centar Orač - Nova Ves preseliti u svoje prostorije tako da će kategorije U-9 i U-11 igrati i trenirati na novoizgrađenom terenu s umjetnom travom dok će U-13, U-15 i U-18 igrati na postojećem terenu koji su nekad koristili nogometaši NK Majerja - rekao je Posavec.

'Prvi na sjeveru Hrvatske'

Obuhvat intervencije je prema svojim karakteristikama načelno podijeljen na šest zahvata: izgradnju i opremanje atletske staze, izgradnju i opremanje pomoćnog nogometnog igrališta, izgradnju i opremanje streetworkout-a, izgradnju i opremanje košarkaškog igrališta 3×3, izgradnju i opremanje odbojkaškog igrališta na pijesku te obnovu, rekonstrukciju i opremanje postojeće zgrade javne namjene te prenamjena iste u građevinu sportske namjene - tri svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorom.

Na taj način revitalizirati ćemo prostor, obnoviti i staviti u funkciju postojeće sportske objekte NK Majerja i vjerujem privući brojnu djecu da su uključe u sportske aktivnosti i treniranje što nam je i primarni cilj. Veseli me da naš nogometni centar funkcionira na našem području sa velikim brojem djece i volontera koji se uključuju u aktivnosti. Biti će to prvi izgrađeni nogometni centar za mlađe kategorije na sjeveru Hrvatske. Ulaganje u mlade, znanje i obrazovanje najbolja je investicija i od tog pravila ne odstupamo - dodao je.

Komentari