Dan ljubaznosti u prometu

Foto - Učenici Strojarske i prometne škole kontrolirali vozače, nagrađeni su najljubazniji vozači

Objavljeno: 09.05.2024. 08:27

Zadnja izmjena: 09.05.2024. 08:28

U organizaciji Strojarske i prometne škole i Policijske uprave varaždinske jučer je organizirana edukativno-preventivna akcija "Maturanti, doprinesimo desetljeću sigurnosti cestovnog prometa".

Akcija je namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola u Varaždinskoj županiji, a provodi se u okviru UN-ovog "Desetljeća sigurnosti cestovnog prometa" te "Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2021.- 2030.". Cilj akcije je podizanje svijesti maturanata Varaždinske županije na ozbiljnost njihovog ponašanja u prometu tijekom dana maturanata, kad su jedna od  najugroženijih skupina sudionika u prometu.

U dvorištu Strojarske i prometne škole za vrijeme ove aktivnosti, izložena je oprema koju koristi prometna policija. Također su maturanti imali mogućnosti isprobati kretanje tzv. "pijanim naočalama", obaviti testiranje na prisutnost alkohola te provjeriti stanje prekršajne kažnjavanosti u prometu. Učenici Strojarske i prometne škole su tijekom akcije Dan ljubaznosti u prometu kontrolirali vozače i propuštanje pješaka na pješačkim prijelazima. Odabrana su tri vozača koji su ljubazno propuštali pješake, a koji u nazad deset godina nisu kažnjavani u cestovnom prometu. Najljubazniji vozači su Josip Bedenik iz Varaždina, Petar Mišak iz Trnovca i Siniša Brkinjač iz Sračinca.

- Ovom prilikom moramo istaknuti Josipa Bedenika koji je profesionalni vozač, te ima vozačku dozvolu od 1975. godine. On je teretnim vozilom po cijeloj Europi prešao preko 2 milijuna kilometara i od polaganja vozačkog ispita nema evidentiran niti jedan prometni prekršaj što je za svaku pohvalu. Navedenim su predstavnici škole i Policijske uprave varaždinske uručili prigodne nagrade - navode iz Policijske uprave varaždinske.

Komentari