3. HNL: Ivančica slavila, Podravina i Nedeljanec poraženi

Objavljeno: 28.11.2011. 15:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Bojan Fošnar

Odigrano je posljednje kolo 3. HNL sjever ove jeseni. Od naših županijskih predstavnika samo je Ivančica stigla do bodova kojima je preskočila Podravinu poraženu na gostovanju u Grabovnici, dok je Nedeljanec na domaćem terenu upisao šesti uzastopni poraz...

Ivančica je na gostovanju u Orahovici upisala sedmu ovosezonsku pobjedu. Papuk je poveo u 16. minuti preko Kelave, te se rezultatom 1-0 otišlo na odmor.

U drugom dijelu Ivančica je izjednačila preko Petra Kocijana u 76. minuti da bi isti igrač realizirao jednaestereac u 82. minuti i donio slavlje gostima iz Ivanca.

Podravina je na gostovanju u Grabovnici upisala sedmi ovosezonski poraz. Croatija je povela preko Lončareka u 33. minuti, te je domaća ekipa s minimalnom prednošću otišla odmor.

U drugom dijelu Podravina je u 54. minuti preko Vukovića izjednačila. Domaći su u nastavku bili bolji, a posao ima je olakšao Jurica Vručina koji je zbog dugog jezika prije vremena poslan pod tuš.

Croatija je bolju igru okrunila pogotkom Blage u 65. minuti koji je postavio konačnih 2-1 za domaćina.

Mlada i perspektivna ekipa Nedeljanca poražena je na domaćem terenu od renomirane Slatine 2-0.

Drugoplasirana momčad prvenstva cijeli je susret bila bolja ekipa,a svoju je bolju igru kapitalizirala s dva pogotka u mreži domaćeg vratara Valentića. Prvo je Prlić u 25. minuti prekrasnim udarcem s tridesetak metara rasparao mrežu domaćina da bi Ciglar u 41. minuti glavom iskoristio dobar ubačaj istog igrača i osigurao mirnije drugo poluvrijeme gostima.

U drugom poluvremenu gostujuća ekipa je imala blagu inicijativu, no mreže se ni s jedne ni druge strane nisu tresle. Susret koji nije bio nekog posebnog naboja zasjenilo je nesportski potez gostujućeg stopera Džanka koji je nogom udario domaćeg igrača Simona, no sudac Juras izabrao je "Solomunsko rješenje" i svakom igraču dao žuti karton.

Jesenski prvak 3. HNL sjever je Koprivnica, a opasno joj za vrat puše drugoplasirana Slatina.

Od naših županijskih predstavnika najviše je Ivančica koja je završila semoplasirana, a ovom pobjedom preskočila je Podravinu koja je jedno mjesto niže, dok su „Zeljari“ dvanaesti.

Nedeljančane na proljeće očekuje teška borba za ostanak s obzirom da su najavljenji mnogi odlasci uz onaj najteži trenera Damira Maretića.

Rezultati 15. Kolo 3. HNL sjever: Mladost Prelog-Podravac 2-4, Čakovec-Graničar Kotoriba 2-3, Nedeljanec-Slatina 0-2, Mladost Ždralovi-Bjelovar 0-0, Polet Pribislavec-Koprivnica 0-5, Križevci-Nedelišće 1-1, Croatia Grabrovnica-Podravina 2-1, Papuk-Ivančica 1-2

Tablica 3. HNL sjever: 1. Koprivnica 39, 2. Slatina 36, 3. Bjelovar 33..., 7. Ivančica 23, 8. Podravina 22..., 12. Nedeljanec 14..., 15. Papuk 4, 16. Polet Pribislavec 3

Komentari