400 viničkih mališana s osmijehom na licu dočekalo svetog Nikolu

Objavljeno: 08.12.2014. 15:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Vinica

Gotovo 400 viničkih mališana s osmijehom na licu dočekalo je u 5. prosinca svetog Nikolu.

U čast njegovog imendana održana je priredba koju su izveli učenici Osnovne škola Vinica – mali zbor pod vodstvom učiteljice Gordane Kos Kolar i dramska grupa pod vodstvom učiteljica Ružice Štimec, Vesne Janjušević i Dijane Leskovar.

Najveće oduševljenje zavladalo je kad se pojavio sveti Nikola s košaricom prepunom bombona. Djeci je poručio da budu sretna i vesela, te je osobno podijelio darove najmlađem uzrastu djece, a za ostalu djecu je imao svoje vjerne pomagače.

Novčana sredstva za nabavu prigodnih darova i ove su godine osigurana u proračunu Općine Vinica. Ovogodišnji dolazak Svetog Nikole organizirale su članice Odbora za pripremu i organizaciju Nikolinja na čelu sa zamjenicom načelnika Mirjanom Jambriško, koja je na samom početku programa pozdravila svu djecu i roditelje, te se zahvalila svima koji su omogućili održavanje Nikolinja u Vinici.

U premaloj dvorani zgrade Općine Vinica bili su prisutni predsjednik Općinskog vijeća Marijan Mihalić, prečasni Valent Posavec – vinički župnik, Nenad Mesek – ravnatelj Osnovne škole i načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Komentari