50 učenika uključeno u projekt o sigurnom korištenju interneta u OŠ Bukovec

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 05.11.2012. 13:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: -

Školska godina u OŠ Bukovec započela je otkrivanjem tajne digitalnog svijeta gdje djeca uče o primjerenom, sigurnom i odgovornom korištenju interneta i mobilnih tehnologija u međunarodnom društvu.

Na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU spomenuta je škola dobila financijsku potporu od 22 500 Eura za dvogodišnji Comeniusov projekt „Be smart be safe“ u kojem sudjeluju učenici i učitelji Hrvatske, Francuske, Italije, Švedske i iz Cipra.

U projekt se uključuje oko 1500 učenika starosti od 10 do 15 godina, njihovi učitelji, roditelji i članovi lokalne zajednice. Cilj  je podizanje razine osviještenosti učenika o pozitivnim i negativnim  stranama korištenja interneta  te ih osposobiti da na primjeren i odgovoran način uvedu promjene u poučavanju o sigurnom korištenju interneta u svim predmetima.

Prvi radni posjet u okviru kojeg se družilo 50 učenika i učitelja iz pet zemalja održan je u OŠ Bukovec od 24. do 27. listopada. Neke od obrađenih tema bili su i računalni virusi, opasnosti koje vrebaju na društvenim mrežama, zaštita osobnih podataka i sl.

Učitelji su raspravljali i o sličnostima i razlikama kurikuluma o sigurnijem korištenju interneta u njihovim zemljama, a geografski i turistički dio projekta započeo je upoznavanjem Velikog Bukovca. Inozemni gosti obišli su i Ludbreg i Varaždin  te su im na taj način predstavljene povijesne, religijske i turističke znamenitosti našeg kraja.

U projekt se uključila i Varaždinska županija gdje je priređen prigodan prijem za sve sudionike, a o županiji je pričala Silvija Ladić, savjetnica za razvojne programe u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i šport Varaždinske županije, nakon čega su učenici druženje završili neformalnom šetnjom gradom.

Komentari