likovni umjetnici u centru pažnje

'7 proljeća za 7 gradskih škola'': Varaždinski umjetnici slikali na placu, njihova djela će se donirati školama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.03.2019. 10:38

Zadnja izmjena: 16.03.2019. 10:38

Foto: Viktor Hranić

'7 proljeća za 7 gradskih škola'' naziv je jedinstvene manifestacije koja se danas održala na varaždinskom placu. Varaždinski likovni umjetnici su slikali na tržnici, kultnom mjestu okupljanja Varaždinaca koje je odavno preraslo okvire lokacije na kojoj se samo kupuju namirnice.

Plac je naime poslužio kao inspiracija umjetnicima koji su u svoja djela utkali živopisne
motive s tržnice obučene u rano proljetno ruho. Slike će nakon izrade biti do sredine travnja izloženenu praznim izlozima u Kukuljevićevoj ulici, a potom donirane gradskim osnovnim školama i tako ostati kao trajni biljeg jednog vremena budućim generacijama varaždinskih đaka.

Upravo zbog blizine proljeća i zbog proljetnog ruha varaždinskog placa, događaj je nazvan ''7 proljeća za 7 gradskih škola''. Sedam, jer upravo toliko je u Varaždinu osnovnih škola. Ovim događajem i službeno je otvorena nova sezona na placu, a proljeće je ušlo na velika vrata. Sa svakim toplijim danom, plac je sve bogatiji sezonskim namirnicama, domaćom hranom i onime čega ovdje nikada ne nedostaje – zdravom, živom, pozitivnom atmosferom.

Dodatni sadržaji upotpunjuju doživljaj kupnje, a ni njih s dolaskom toplijih dana neće nedostajati. Posjet placu stoga će biti nezaobilazna stanica svima koji ne propuštaju subotnje prijepodne u gradu te žele iskoristiti lijepo vrijeme za šetnju i kavicu u dobrome društvu.

Komentari