Advent u Varaždinu ide dalje uz snjegoviće, izložbe i adventske svijeće

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.12.2013. 17:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U organizaciji Grada Varaždina i Turističke zajednice grada Varaždina Advent u Varaždinu se do 24. prosinca održava na nekoliko lokacija u varaždinskoj povijesnoj jezgri.

Za Varaždince i njihove goste tijekom adventskog perioda organizirana je prigodna prodaja, ali i razni programi za male i velike. Posebna atrakcija Adventa u Varaždinu ove su godine Ulica snjegovića i izložba Advent u Art Štacunu.

U Ulicu Ljudevita Gaja doselilo se deset velikih snjegovića, a djeca varaždinskih dječjih vrtića, povodom Dana snjegovića, postavili su i osam snjegovića koje su sami izradili. Snjegovići su u nekoliko dana postali prava atrakcija. Odrasle vraćaju u djetinjstvo, a za djecu su neizmjerna radost i obavezna postaja tijekom šetnje gradom.

Sklad, ljepota i mirisi Božića mogu se osjetiti na izložbi Advent u Art Štacunu koja se održava u inače praznom poslovnom prostoru na Trgu kralja Tomislava 3.

Inače, četvrtu svijeću na adventskom vijencu u Pavlinskoj ulici ove će subote, 21. prosinca, u 18:30 sati upaliti predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet, uz nastup KUD-a Bednja.

Više informacija o programu Adventa u Varaždinu može se pronaći na web stranicama Turističke zajednice grada Varaždina www.tourism-varazdin.hr.

Komentari