Advent u Varaždinu uz 54 zanimljiva programa za sve uzraste

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.11.2013. 11:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu, uz nastup mješovitog zbora Obrtničkog glazbenog društva Varaždin, u subotu 30. studenog u 18:30 sati započet će Advent u Varaždinu.

U organizaciji Grada Varaždina i Turističke zajednice grada Varaždina Advent u Varaždinu održat će se na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri, a sudjelovat će brojne institucije i društva.
- U Varaždinu smo ove godine pripremili bogatu, toplu i zanimljivu adventsku priču. U vremenu od 30. studenog do Badnjaka pripremili smo 54 programa, od toga će se samo tri naplaćivati i to simboličnih 10 kuna - istaknula je zamjenica varaždinskog gradonačelnika i predsjednica Turističke zajednice Natalija Martinčević.

Za Varaždince i njihove goste tijekom prosinca organizirana je prigodna prodaja na Trgu slobode i na Franjevačkom trgu, a posebna je pažnja ove godine posvećena uređenju prostora.

Tako će Ulica Ljudevita Gaja tijekom prosinca biti "Ulica snjegovića", u kojoj će biti postavljeno 12 velikih snjegovića, a 16. prosinca će djeca 17 varaždinskih dječjih vrtića u njoj izložiti svoje snjegoviće i obilježiti Dan snjegovića.

Adventski će vijenac ove godine biti ispred katedrale, a od zanimljivih gostiju dolazi Lado.

Također, Varaždin će ove godine biti nešto bolje ukrašen božićnim svjetlima nego proteklih godina.

Na ovaj bogati program bit će potrošeno 76 500 kn.

Detaljan program Adventa možete pogledati na stranicama Grada Varaždina.

Komentari