nikola frančić najbolji

Aeromodelari se natjecali ovog vikenda u Ludbregu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.07.2017. 13:40

Zadnja izmjena: 04.07.2017. 13:44

U organizaciji članova aerokluba " Rudolf Fizir " iz Ludbrega proteklog je vikenda održan 15-ti Fizir kup, natjecanje aeromodelara u F3K kategoriji koje se boduje za europski i svjetski kup.

Sudjelovalo je 28 aeromodelara iz Austrije, Češke, Izraela, Slovenije,Poljske, Rumunjske, po prvi puta iz Mađarske te iz Hrvatske. U dve dana natjecanja odrađeno je 11 zadataka. U juniorskoj konkurenciji najbolji su bili juniori domaćina. Viktor Copan koji trenutno nosi titulu državnog juniorskog prvaka u F3K kategoriji bio je treći, Luka Črep drugi, a Marko Damjanović prvi.

Kod seniora Gregor Janžek bio je 19-ti, Filip Geci 14-ti , Miljenko Frančić 4-ti. Ponovno najbolji bio je Nikola Frančić koji je ujedno i vlasnik titule državnog prvaka u F3K kategoriji. Ovo je natjecanje bilo zadnje natjecanje pred odlazak na svjetsko prvenstvo aeromodelara u F3K kategoriji koje će ove godine od 23.- 30. srpnja biti u Ukrajini. Hrvatsku reprezentaciju i ovoga puta čine članovi ludbreškog aerokluba, juniori Viktor Copan, Luka Črep i Marko Damjanović te seniori Miljenko i Nikola Frančić i Danijel Horvatić.

Komentari