Akcija "Alkohol" tijekom vikenda na cestama Varaždinske županije

Objavljeno: 09.05.2014. 07:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Ovog će vikenda varaždinska policija provoditi operativnu akciju "Alkohol".

Akcija će se provoditi u noći s petka na subotu, 9. na 10. svibnja, od 20 do 4 sata, te sa subote na nedjelju, 10. na 11. svibnja od 21 do 5 sati.

U tom će vremenu policijski službenici Policijske uprave varaždinske provoditi pojačane aktivnosti na suzbijanju prekršaja alkoholiziranosti u prometu.

Varaždinskim će se policajcima u operativnoj akciji "Alkohol" tijekom noći s 10. na 11. svibnja, u vremenu od 21 do 5 sati, pridružiti i policijski službenici Policijske uprave međimurske.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima vozača koji u organizmu imaju alkohol te na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Policija i ovom prilikom savjetuje vozače ukoliko su konzumirali alkoholna pića da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste taksi prijevoz.

Također, iz Policijske uprave međimurske stigla je obavijest o dvije akcije koje će se u Međimurju provoditi u petak, 9. svibnja.

Tog će dana, u vremenu od 17 do 22 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, povodom održavanja međudržavnog prvenstva parova u speedwayu, kod speedway stadiona "Milenium" u Donjem Kraljevcu održati će promotivno-preventivnu aktivnost.

Na postavljenom info punktu policijski službenici posjetiteljima će dijeliti promotivni materijal, educirati ih o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu, a moći će i provjeriti svoje negativne prekršajne bodove. Uz info punkt biti će izložena oprema i vozila kojima se u nadzoru i kontroli prometa koristi prometna policija (presretač, službeni motocikli, uređaji za mjerenje brzine, alkometri, te simulator vožnje motociklom).

Također u petak, 9. svibnja u vremenu od 14 do 22 sati, na području Policijske uprave međimurske policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodit će preventivno-represivnu akciju "Nadzor vozača mopeda i motocikla".

Kako je ovih dana na prometnicama sve više vozača mopeda i motocikla spomenuta akcija će biti provedena kako bi vozačima mopeda i motocikala ukazali na poželjna ponašanja u prometu, a druge sudionike u prometu podsjetili na njihovu prisutnost na cestama te time povećali njihovu sigurnost u prometu na cestama.

Komentari