Akcija "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" u Ivancu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.03.2013. 07:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Akciji "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", koja je dio globalnog pokreta, i ove će se godine priključiti Grad Ivanec, piše e-ivanec.com.

U organizaciji Udruge gradova Hrvatske akcija će se ove godine provesti po drugi puta na području cijele Hrvatske, a na taj će se način iz okoliša ukloniti velike količine smeća te podići razina svijesti o čistom okolišu, što je ujedno i glavni cilj kampanje.

Grad Ivanec pozvao je sve mjesne odbore, ivanečke udruge, škole, Komunalnu tvrku Ivkom i brojne druge da se uključe u akciju, a svoje sudjelovanje mogu prijaviti do 22. ožujka.

"Zelena čistka" će se održati povodom Dana planeta Zemlje - 22. travnja, najvjerojatnije prvog slobodnog vikenda iza tog datuma, a u akciju su pozvani i svi građani Ivanca.

Škole bi same trebale razraditi i osmisliti način provedbe Zelene čistke primjerene učenicima i njihovoj dobi, dok bi mjesni odbori planski trebali locirati onečišćena mjesta, navesti gdje će se izvučeni otpad odložiti, te takav popis do kraja ovog mjeseca dostaviti Upravnom odjelu za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Ivanca.

Izvor: e-ivanec.com

Komentari