Ako mogu Eskimi, ugasite i vi svjetla na jedan sat za spas Zemlje

Objavljeno: 23.03.2012. 11:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: koraorganics.com

Od Times Squarea do Dubrovačkih zidina, Bruneja do Litve, od najvišeg nebodera na planetu do inuitskog iglua i Varaždina , gaseći svjetla u subotu 31. ožujka svijet će još jednom proslaviti najveću ekološku svjetsku volontersku akciju - „Sat za planet Zemlju“.

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova je akcija evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojem je samo prošle godine sudjelovao 5.251 grad sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata.

Hrvatska će se i ove godine pridružiti akciji koju je prije šest godina osmislio WWF, jedna od najpriznatijih nevladinih organizacija za zaštitu prirode.

- Dubrovnik, Split, Pula, Zadar, Rijeka, Zagreb, Varaždin… Svi gradovi koji su prošle godine ugasili svjetla nekog svog trga ili znamenitosti po kojoj su poznati i izvan granica Hrvatske, odazvali su se ovogodišnjoj akciji – istaknula je Petra Boić Petrač iz WWF-ovog Mediteranskog programa.

Voditeljica projekta „Sat za planet Zemlju“ u Hrvatskoj potvrdila je za eVarazdin.hr da je u njegovu provedbu uključena ekološka udruga „Franjo Koščec“ iz Varaždina.

Inače, WWF akciju organizira uz podršku Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i u suradnji s nekoliko nevladinih organizacija, te uz financijsku potporu Coca-Cole u Hrvatskoj.

Komentari