Ana Kraš Šoštarić: Želja mi je kreirati odjeću koja će ženu učiniti mršavijom

Objavljeno: 22.01.2013. 19:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

Na adresi u Šenoinoj ulici u Varaždinu od rujna se nalazi novootvoreni butik modne dizajnerice Ane Kraš Šoštarić.

No, mnoge će Varaždinke razveseliti činjenica da se u njemu, osim skupe i ekskluzivnije odjeće, mogu pronaći i jeftinije “krpice”.

- Dizajniram odjeću za žene od 25 godina nadalje, osim svečanije odjeće, dok pretežno radim haljine, suknje i tunike. Kad dizajniram, želja mi je kreirati odjeću koja će ženu učiniti mršavijom te naravno, želim da odjeća bude u trendu.

Trenutno mi je glavna preokupacija napraviti kolekciju koja će biti financijski prihvatljiva široj masi, ali i imati jednu ekskluzivniju kolekciju - pojasnila je Kraš koja se modnim dizajnom počela baviti prije 13 godina.

Naime, prvu je reviju imala već sa 16 godina.

- Već 13 godina bavim se modnim dizajnom, sa 16 godina imala sam prvu reviju. No, tada još nisam znala šivati pa su kreacije bile od kaširanog papira i vreća za smeće - sa smiješkom se prisjetila mlada varaždinska dizajnerica.

- Tijekom studija, preko student-servisa radila sam kostimografiju za plesni studio Vindi i još različite kostimografije za plesne predstave, ali i povijesne kostime za povijesne plesove.

Usto, tijekom studija godinu i pol sam radila i kao dječji dizajner te sam dizajnirala dječje donje rublje i muško i žensko donje rublje. Usto, odmah nakon što sam diplomirala, otvorila sam i svoj obrt u obiteljskoj kući - rekla je Kraš.

Prvi je butik otvorila 2008. godine na Korzu, ali se nakon nekog vremena preselila u Coning, dok je trenutno na adresi u Šenoinoj ulici. Usto, nedavno je otvorila i butik u Robnoj kući Međimurka u Čakovcu u kojem ima i dio outleta.

- Zajedno s petero svojih zaposlenika intenzivno radim na novoj kolekciji koja će ubrzo biti predstavljena. Trenutno nemam u planu nikakve revije, ali možda se koja dogodi. Trenutna mi je želja da se maksimalno prilagodim tržištu te da imamo jednu kolekciju koja će biti jeftinija te jednu koja bi bila ekskluzivnija - ponovila je na kraju Kraš te dodala da u butiku šiju i po narudžbama.

Komentari