Pataftin odvjetnik: Postupak u slučaju aerodrom je - obustavljen

Objavljeno: 11.01.2012. 16:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ante Madunić, odvjetnik poduzetnika Davora Patafte, komentirajući članak Večernjeg lista, koji je prenio i portal eVaraždin, da je simptomatično da takvi članci izlaze u trenutku kad je USKOK utvrdio da nema nikakvog kaznenog djela vezano uz varaždinski aerodrom te je postupak u tom slučaju u potpunosti obustavljen.

>> Strogo poslovni odnos: Patafta i Čehok zajedno letjeli Europom

>> Čehok demantira Večernji: Letove sam uredno platio

Odvjetnik Madunić bio je vrlo oštar komentirajući članak Večernjeg lista. Istaknuo je da je članak pun netočnih navoda i prije svega – tendeciozan.

- Simptomatično je da u trenutku kada je USKOK zaključio da nema nikakvog kaznenog djela vezano uz varaždinski aerodrom i da u tom poslu nitko nije oštećen te je postupak u tom slučaju definitivno obustavljen, u medijima izlaze takvi navodi koji idu direktno na štetu mog klijenta, gospodina Davora Patafte. Umjesto da se prizna poraz potencira se nekakva priča o nekakvim letovima zrakoplovom koji je namijenjen komercijalnim letovima. Ja vam mogu reći samo da su se ti letovi, ako su se uopće dogodili, uredno plaćeni. Ta priča je potpuno nebitna - rekao nam je odvjetnik Madunić.

Komentirao je i navode da je sudski vještak u svom iskazu iznio da je lažirao vještački nalaz o vrijednosti dvaju zemljišta koje su mijenjali Grad Varaždin i tvrtke u Pataftinom vlasništvu na traženje članice Uprave Pataftine T7 Grupe Narcise Huljev povećavši stvarnu vrijednost zemljišta.

- I sudski vještak kojeg je imenovao USKOK je potvrdio da su ugovori o zamjeni zemljišta do neba valjani i da je cijena zemljišta realna. I obrana je angažirala nekoliko ovlaštenih sudskih vještaka koji su to također potvrdili - rekao nam je Madunić.


Komentari