Aqua aerobik varaždinskog Društva dijabetičara na Gradskim bazenima

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.10.2013. 13:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin u utorak, 2. listopada započelo je s programom Aqua aerobik na Gradskim bazenima Varaždin.

Osim vježbanja pod stručnim vodstvom trenerica, članovi društva prije i poslije vježbanja mjere razinu šećera u krvi kako bi se pokazalo koliko je tjelesna aktivnost važna za dobru regulaciju same bolesti.

- Osnovni čimbenici za dobru regulaciju bolesti su prehrana, tjelesna aktivnost i samokontrola. Stoga pozivam sve stare kao i nove članove da dođu na bazene i priključe se dobroj tjelovježbi u terminima utorkom i petkom od 18 sati - napomenula je ovom prilikom predsjednica društva Antonija Brlek.

Tijekom listopada Društvo za zaštitu od dijabetesa će organizirati i predavanje o prehrani uz stručno vodstvo doktora nutricionista i doktora opće prakse koji žive s dijabetesom, dok će studeni biti posvećen obilježavanju Svjetskog dana šećerne bolesti 14. studenog, uz slogan "Dijabetes – Zaštitite našu budućnost".

Inače, u Varaždinskoj županiji registrirano je 13.579 oboljelih, dok oko 40% stanovnika još ni ne zna da boluje od dijabetesa.

Komentari