Arboretum Opeka: Obilježavanje 3. Tjedna botaničkih vrtova i arboretuma

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.05.2013. 11:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Foto: Vinica.hr

U Arboretumu Opeka od 13. do 17. svibnja obilježit će se 3. Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma u Hrvatskoj.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije u suradnji sa Srednjom školom Arboretum Opeka organizirat će različita besplatna događanja za školsku djecu i široku javnost.

Učenici i ostali posjetitelji će tako moći uživati raznim radionicama i predavanjima, kao što su Mala škola jahanja, Vrtlarenje za svakoga, Cvjetni nakit ili Mara buba. Također, moći će se posjetiti izložba cvjetnih instalacija, a bit će organizirana i kušaonica za učenike Osnovne škole Vinica pod nazivom Bazga i kopriva - idealan par te kušaonica za učenike srednje škole Okusi prirode.

Učeničke zadruge osnovnih i srednjih škola imat će prigodne prodajne štandove. Za sudjelovanje u radionicama već je prijavljeno oko četiri stotine učenika iz Cestice, Velikog Bukovca, Klenovnika, Centra Tomislav Špoljar te čak i iz Karlovca.

Organizator ove nacionalne manifestacije je Sekcija botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva, a njome se želi promovirati vrijednost i važnost botaničkih vrtova i arboretuma za hrvatsku kulturu, povijest i neposrednu zaštitu prirode.

Ovogodišnja središnja svečanost otvorenja bit će organizirana u Arboretumu Lisičine na obroncima Papuka, a sadržaji manifestacije će se odvijati i Zagrebu, Zaboku, Karlovcu, Koprivnici, na Velebitu i Biokovu, Rijeci, Poreču, Kaštelu, Splitu, Trogiru, na Hvaru, Malom Lošinju, Trstenu i Dubrovniku.

Komentari