Baby boom: U Općini Trnovec Bartolovečki 2015. rođene 34 bebe

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.06.2015. 13:15

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 10:49

Foto: OTB

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki je održana druga ovogodišnja podjela novčane potpore roditeljima novorođenčadi.

Novčanu pomoć od po 2.000 kuna primili su roditelji 13-ero djece, a uručio ju je načelnik Zvonko Šamec. Na susretu s roditeljima najmlađih stanovnika općine Trnovec Bartolovečki bili su i općinski vijećnik Miro Koren te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Sonja Cvrtnjak Ružić.

Za današnje potpore roditeljima novorođenčadi iz općinskog je proračuna izdvojeno 26.000 kuna. U prvoj ovogodišnjoj podjeli potpora, koja je održana 27. ožujka, bila je uručena 21 jednokratna pomoć za što su iz proračuna Općine Trnovec Bartolovečki bile izdvojene 42.000 kuna. Za otprilike isto razdoblje prošle godine, odnosno gotovo polovicu godine, bilo je isplaćeno 20 jednokratnih pomoći za novorođeno dijete ili ukupno 18.000 kuna.

- Uvijek nas u Općini veseli susret s novorođenom djecom i njihovim roditeljima. To je prva potpora koju Općina iskazuje roditeljima. Iznos nije velik, ali 2.000 kuna najveća je potpora bebama u Varaždinskoj županiji. Puno izdvajamo za mlade. Sufinanciramo 55 posto cijene dječjeg vrtića, ulažemo u škole od informatike preko produženog boravka do prehrane, stipendiramo studente. Sve zajedno to je 2,7 milijuna kuna godišnje. Takve standard održavat ćemo i dalje - rekao je načelnik Šamec te dodao da ih posebno veseli što raste broj novorođenih.

- Ove godine imam već 34 bebe, a prošle ih je ukupno bilo 47. Nadam se da će ove godine biti prekinut trend smanjivanja broja rođenih. Dio razloga za to su i ove male općinske mjere, a takvom svojom politikom prema mladima Općina privlači i nove stanovnike na svoje područje - rekao je načelnik Šamec.

Među roditeljima koju su danas primili potporu su i Valentina i Hrvoje Vinković, roditelji dvomjesečne Kaje, drugog djeteta u obitelji.

- Puno nam znači ova pomoć i zadovoljni smo i iznosom, koji u situaciji kad su troškovi za djecu veliki uvijek dobro dođe - rekla je Valentina.

Komentari