BBK Ivanščica: Želimo postati centar brdskog biciklizma u RH

Objavljeno: 08.06.2012. 13:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Za dva tjedna, Ivanščicom će ponovno voziti svi najbolji brdski biciklisti iz Hrvatske i Slovenije. U subotu i nedjelju 23. i 24. lipnja održat će se lipanjski downhill spust po Ivanščici, koji nosi naziv Downhill Dartmoor Ivanščica 2012. Ivanečki spust bodovat će se i za prvenstvo Hrvatske, tako da će najbolji "spustaš" postati i prvak Hrvatske...

Utrka je dobila naziv po poznatom biciklističnom brandu, koji između ostalih, od ove godine zastupa tvrtka Matis Adria d.o.o., a koji pojnudom bicikala i dodatne opreme podržava BMX, DIRT/STREET, 4X, FREERIDE i DOWNHILL kategorije biciklizma.

Utrka je u petak predstavljena u Županijskoj palači, a predsjednik BBK Ivanščica Miroslav Đurin najavio je još bolju organizaciju nego lani, kada je utrka održana prvi puta.

- Uspjeli smo napraviti vrhunsku stazu, svi koji su bili, maksimalno je hvale, a interes natjecatelja je i veći nego lani. Zbog svega toga, želimo da naša Ivanščica postane centar brdskog biciklizma u Hrvatskoj - istaknuo je Đurin.

BBK Ivanščica djeluje od 2005. i broji 15-ak članova iz Ivanca ,Varaždina i regije.  Svoje treninge već godinama odrađuju na obroncima Ivanščice, na terenu koji su sami pripremili za korištenje, uz odobrenje vlasnika parcela kojima se staza proteže.

Dobili su ove godine i podršku HBS-a, pa će ovogodišnja utrka biti zapravo i Državno prvenstvo u brdskom biciklizmu - disciplini downhill. Utrka će se bodovati u 5 kategorija - elite muškarci, elite žene, juniori, veterani te rekreativci, a sve će biti prema međunarodnim pravilima za brdski biciklizam (UCI).

Troje prvoplasiranih Hrvata u svakoj kategoriji dobiti će medalje, a za ukupno najbolje natjecatelje osigurane su novčane i praktične nagrade. Državno prvenstvo održat će se  23. i 24.lipnja 2012. godine na Ivanščici iznad Ivanca, a očekuje se nastup 100-150 vozača iz cijele Hrvatske i država regije.

Novost ove sezone je i foto-natječaj, koji će biti organiziran za zaljubljenike u fotografiju i biciklizam, kojih je priličan broj, čije fotografije će se objaviti putem Facebooka, a nakon FB glasovanja će za najbolje biti osigurane nagrade.

Organizatori poručuju kako su pri kraju s poslom, međutim, još uvijek su u potrazi za sponzorima koje ovim putem pozivaju da se uključe u ovaj važan događaj na nacionalnoj razini. Dodatne informacije dostupne su na www.bbkivanscica.hr ili putem maila na [email protected]

 

Komentari