Đurasek državni prvak na kronometar, četiri medalje Sloge

Objavljeno: 24.06.2011. 22:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Državni prvak u vožnji na kronometar, u kategoriji Elite postao je član Loboirke, Varaždinac Kristijan Đurasek. Biciklisti Sloge osvojili su dva zlata (Pačandi, Glavica) te dvije brončane medalje, prvog dana državnog prvenstva...

Državno prvenstvo u biciklizmu započelo je u petak, utrkom na kronometar, koja se vozila uz hidroregulacijski kanal HE Čakovec, na relaciji Šemovec – Prelog. Oni najmlađi vozili su 7,5 kilometara, a seniori 30 kilometara.

U kategoriji U17 pobijedio je „slogaš“ Bernard Pačandi, rezultatom 22:13, dok je treće mjesto zauzeo Bruno Vuglovečki, sa svega sedam sekundi zaostatka. Pačandi je tako potvrdio odličan rad u posljednje vrijeme, gdje je uglavnom na pobjedničkom postolju u svakoj utrci kadetske konkurencije. Milivoj Glavica bio je najbrži u kategoriji Sport, a u istoj kategoriji je treći bio Tomislav Drvarić. BD Sloga osvojila je i četiri četvrta mjesta - Marko Herceg (U19), Igor Prišlić (Veteran A), Romina Golub (Elite žene) te Sven Jakopović (U13).

U seniorskoj konkurenciji kod biciklista sjajan je bio Kristijan Đurasek, Varaždinac u dresu Loborike, koji je s čak minutu i 29 sekundi, iza sebe ostavio klupskog kolegu Matiju Kvasinu, inače olimpijca iz Pekinga i specijalistu u vožnji na kronometar. Đurasek je bio brži i od svih Mađara, a stazu dužine 30 kilometra, "pregazio" je za 36 minuta i 28 sekundi, uz prosječnu brzinu 49,36 km/h.

- Dobro sam se osjećao, išao sam dovoljno brzo i na kraju pobijedio. Drago mi je zbog toga, naravno, a potvrda je to dobrog rada u posljednje vrijeme i dobre forme – kazao nam je Đurasek.

Zajedno s još jednim Varaždincem Radoslavom Roginom, u dresu Loborike, očekuje ga već idući tjedan nastup na Tour of Qinghai u Kini, a potom i drugi dio sezone.

- Dobro smo trenirali i radili, nadam se da će u Kini biti jednako dobro kao i lani, kada je Rade osvojio drugo mjesto, a cijela ekipa odlično radila. Biti će naporno, na velikoj nadmorskoj visini, bez praktički pravog odmora i visinskih priprema, a tek nakon Kine slijedi kraći odmor – rekao nam je Kristijan.

No, prije Kine u nedjelju je na rasporedu državno prvenstvu u Lepoglavi. Start će biti ispred osnovne škole u Lepoglavi, a cilj kod restorana Ivančica u Lepoglavi. Utrka će se voziti u 10 krugova od 18 kilometara, na relaciji Lepoglava – Kaniža – Dubravec - Žarovnica – Kamenica – Kamenečki Vrhovec - Lepoglava.na kojem bi čelo kolone trebalo biti rezervirano za bicikliste Loborike, uz Roginu i Đuraseka bit će tu još Kvasina, Miholjević, Kišerlovski...

- Staza je prilično teška, trebat će se pošteno namučiti za prvo mjesto. Utrka je specifična, nemaš pravo na pogrešku ili loš dan. Pobjedit će na kraju onaj koji bude najspremniji, ja sam uvjeren da će to biti netko iz našeg kluba, to će na kraju dana biti najvažnije – zaključio je državni prvak u vožnji na kronometar Kristijan Đurasek.

U subotu je na rasporedu je cestovna utrka za sve kategorije osim za juniore i seniore. Start i cilj je u Jalkovečkoj ulici. Vozi se na relaciji Varaždin – Nedeljanec – Vidovec – Tužno – Črešnjevo – Beretinec – Poljana – Jalkovec – Varaždin. Dosad je u tim kategorijama prijavljeno 161 vozača, 39 mađarskih i 122 hrvatska.

Komentari