Bednjanci proslavili Dan općine i blagdan Svetog Izidora

Objavljeno: 13.05.2012. 13:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: e-ivanec.com

U Bednji su bogatim trodnevnim kulturno-zabavnim programom žitelji ove pogranične općine proslavili blagdan Svetog Izidora, suzaštitnika bednjanske župe te Dan Općine Bednja, piše e-ivanec.com

U prostorima Osnovne škole Franje Serta održana je i svečana sjednica Vijeća općine Bednja, kojoj su prisustvovali brojni državni dužnosnici i gosti među kojima i predsjednik Sabora Republike Hrvatske Boris Šprem, zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković, predsjednik uprave Hrvatske Elektroprivrede Zlatko Koračević te načelnik slovenske općine Videm Fridrih Bračić.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskoga vijeća Josip Podsečki, a nazočnima se, govoreći općenito o općini Bednja obratio i općinski načelnik Mirko Bistović, ukazavši i na postojeće probleme, kao što su izgradnja vodovoda, cesta, dječjeg vrtića, vremenske nepogode, ali i istaknuo je gospodarske i kulturne vrijednosti te Općine.

Čestitke je uputio i predsjednik Sabora Republike Hrvatske Boris Šprem te napomenuo kako spomenuti problemi koče razvoj Općine Bednja što zaslužuje kritiku s obzirom na velike potencijale na području gospodarstva, poljoprivrede i turizma koje posjeduje Općina Bednja.

Svečana sjednica općinskoga vijeća bila je i prigoda da se zaslužnim pojedincima uruče ovogodišnja javna priznanja općine Bednja.

Plaketu za doprinos međunarodnoj suradnji općine Bednja i općine Videm primio je načelnik ove slovenske općine Fridrih Bračić.

Priznanja općine Bednja za dostignuća na raznim područjima primili su Zorica Grobenski za doprinos očuvanju tradicijskih obrt, Jakob Knez za humanitarni rad u Mjesnom odboru Jamno, te Josip Butković za volonterski rad u Vijeću Mjesnog odbora Ježovec.

Komentari