Od petka ponovno besplatan sat parkiranja na Banus placu

Objavljeno: 20.12.2011. 14:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Sjajna incijativa, s besplatnim satom parkiranja na Banus placu, nakon što je pomalo naprasno prekinuta 17. studenog, ponovno će zaživjeti...

Podsjetimo, na inicijativu Obrtničke komore, Gospodarske komore, Gradske tržnice, Grada Varaždina, Turističke zajednice i tvrtke Crtorad, odlučeno je da će se, s ciljem oživljavanja gospodarskih subjekata u gradu, omogućiti jedan sat besplatnog parkiranja na Banus placu.

>> U travnju besplatan sat parkinga na Banus placu

S besplatnim parkiranjem, krenulo se od 1. travnja, na oduševljenje svih Varaždinaca i posjetitelja grada.

Odluka je nakon mjesec dana produžena, i produživana sve do 17. studenog, kada se ponovno počeo naplaćivati i taj prvi sat parkiranja. Iz tvrtke Crtorad poručili su tada da efekta od besplatnog parkiranja nema te su počeli naplaćivati parking.

No danas je u Gradskoj vijećnici objavljeno da će od ovog petka (23.prosinca) ponovno biti uveden sat besplatnog parkiranja na Banus placu, ali i drukčiji režim parkiranja na parkiralištu iza glazbene škole u ulici Kralja Petra Krešimira IV, gdje će se parkiranje naplaćivati po jednu kunu po satu, a dnevna karta koštat će tek pet kuna.

Do toga je došlo na temelju dogovora između Crtorada, Grada, TZ-a Grada Varaždina, Gradske tržnice, Udruženja obrtnika, Županijske gospodarske komore i Varaždinske županije.

Ustanovljeno je da je u pet mjeseci, koliko je parking na Banus placu bio besplatan, ta usluga iskorištena čak 40 tisuća puta, te su se rezultati veće posjećenosti gradske jezgre osjetili i na poslovnim rezultatima prodavača na tržnici i obrtnika koji djeluju u centru grada.

Dogovoreno je da Crtorad preuzme najviše odgovornosti za projekt u financijskom smislu, dok će ostali partneri u projektu sufinancirati određenu svotu prema broju iskorištenih besplatnih mjesta i zauzetosti parkirališta.

Komentari