"Bez djece nema nam budućnosti" - Trnovec roditelje novorođene djece pomogao s 2.000 kuna

Objavljeno: 18.12.2015. 13:24

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Općina Trnovec Bartolovečki po četvrti je put ove godine uručila naknade roditeljima novorođene djece u općini. Riječ je o novih 11 naknada što je sveukupno brojka od 54 novorođenih u općini čime je priječena prošlogodišnja brojka od 47 novorođenih.

Čestitajući na prinovama u obitelji načelnik Općine Zvonko Šamec poručio je roditeljima da je ovo samo početak brige za njihovu djecu. Naime, od naknada za novorođene, preko sufinanciranja ekonomske cijene vrtića, do sufinanciranja raznih programa u osnovnim školama te studentskih stipendija Općina brine za svoje najmlađe i mlade mještane.

- Kao općina pomažemo predškolski odgoj s oko 1,5 milijuna kuna za sufinanciranje vrtića odnosno 55 posto ekonomske cijene. Sufinanciramo i produženi boravak u školama kao i stotinjak obroka za djecu u školama što je oko 10 tisuća kuna mjesečno. Prije nekoliko dana potpisali smo ugovore o stipendiranju studenata. Radi se o 41 ugovoru za što je na godišnjoj razini osigurano oko 200 tisuća kuna – pojasnio je prilikom podjele naknada načelnik Šamec.

Općina je roditelje novorođenih pomogla s iznosom od dvije tisuće kuna po djetetu, a za 2017. Šamec je najavio izmjenu pravilnika odnosno povećani iznos naknada za drugo, treće i svako slijedeće dijete.

Načelnik je ujedno roditeljima zaželio sretne i blagoslovljene predstojeće blagdane, a pomoć i brigu Općine za najmlađe obećao je i ubuduće.

- Bez djece, bez novorođenih nema budućnosti naše Općine. Upravo vi, dragi roditelji, i vaša djeca naša ste budućnost – zaključio je Šamec.

Komentari