Bilić poziva MUP i Hrvatske ceste: “Osigurajmo veću sigurnost na prometnicama u gradu Ludbregu!“

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.06.2015. 14:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVž

Nakon teške prometne nesreće u Hrastovskom, o kojoj smo jučer izvijestili na portalu eVaraždin, ludbreški gradonačelnik Goran Bilić uputio je otvoreno pismo Policijskoj upravi i Hrvatskim cestama, u kojem ih poziva da žurno poduzmu odgovarajuće mjere i zaštite ljudske živote i imovinu na prometnicama u gradu Ludbregu.

>>Hrastovsko: Automobilom sletjeli s ceste, ozlijeđene četiri osobe

Ovaj puta nije bilo ljudskih žrtava, naglasio je Bilić,  ali je pročinjena značajna materijalna šteta te smo opet postali svjesni koliko je malo potrebno da se dogodi tragedija.

- Naime, mještani Hrastovskoga svjedoci su višegodišnjeg prebrzog i opasnog prometa osobnih automobila i teških kamiona koji su prijetnja životima ljudi. Cesta je uska, a brzine i kroz samo naselje, neprimjerene i opasne.  Srećom, pa dosad nije bilo žrtava, ali očekujemo i od policije da češće kontrolira brzinu automobila, a od Hrvatskih cesta da učini prometnicu sigurnijom i suvremenijom s odvojenom pješačkom i biciklističkom stazom – ističe Bilić te pritom poziva MUP i Hrvatske ceste da zajedno s Gradom Ludbregom osiguraju veću sigurnost na prometnici postavljanjem usporivača ili mjerača brzine sa semaforom.

- Isti problem imamo u Globočecu na D2, te na županijskoj cesti od Sigeca prema Sesvetama Ludbreškim. Grad je spreman aktivno sudjelovati u rješavanju ovih problema, ali očekujemo brzu i odgovornu reakciju nadležnih tijela – zaključio je Bilić.

Komentari